Hoće li biti otvoreno kupalište hotela “Riviera” ili će biti “crna” tačka...

Hoće li biti otvoreno kupalište hotela “Riviera” ili će biti “crna” tačka na našoj obali?

3528
12
Podijeli

Počinju vreline, sezona kupanja, a gosti i mještani koji su navikli da idu na plažu Club hotela Riviera u Njivicama, najvjerovatnije ovoga ljeta, ili će naići na zatvorenu kapiju, ili će na svoju odgovornost pronaći put do tog neuređenog i neobezbijeđenog kupališta.

Kao što smo više puta informisali, izraelski investitor je zapao u dugove, koje je otkupila Heta. Menadžment je “digao ruke”, od radnika, hotela, daljeg ulaganja. No, kupalište je i briga JP Morsko dobro, koje je na vrijeme raspisalo tender za zakup. Na tenderu je dobila i potpisala ugovor o zakupu kompanija “Lighthouse” iz Igala.

Picerija i restoran

–      Formalni vlasnik je i dalje isti, iz Izraela, ali izvršni direktor JT investmentsa,  Richard Portugais jednostavno ne odgovara na naše mejlove kojim tražimo ugovor o korišćenju i održavanju plaže, restoranskog dijela, mobilijara… Heta, čije je predstavništvo u Austriji, tek treba da ide sa prvom prodajom hotela, pa onda da otplati dugove Izraelaca i da se onda oni naplate. Nijesu još ušli u posjed, niti pokazuju neko interesovanje.. Tek poslije druge neuspjele prodaje imaju pravo da uđu u posjed. Sva precedura, u svakom slučaju, ostaje poslije ljeta – kaže nam izvršni direktor Lighthousa, Jovan Vukalović.

Sada, ili u minut do podne, mogao bi jedino da se napravi ugovor, kako bi Lighthouse održavao kupalište, čiji je jedan dio namjenjen nudistima, ali i bazen i parking. Time bi praktično bio obezbijeđen objekat koji je već nekoliko mjeseci prepušten dobronamjernim i zlonamjernim.

– Portugais nije zainteresovan za zakup, već samo za prodaju hotela. Poslali smo mu dva mejla, pozivali ga na privatni telefon. Odgovora zvaničnog i direktnog nema. Sačekaćemo još par dana da sačinimo neophodan ugovor o poslovnoj saradnji, kako bismo legalno mogli da uređujemo kupališe i okolinu. Na žalost, za pripremu obale je već prilično kasno, iako smo dobili na tenderu Morskog dobra zakup na  godinu, plus godinu. Ništa ne vrijedi bez potpisa vlasnika hotela, koji propada i koji je sada “na izvolte” – kaže Vukalović.

Ukoliko ove sedmice ne postignu dogovor sa Izraelcima, jasno je da će ovo, nekada elitno kupalište, ostati “crna“ tačka na crnogorskog obali.

12 Komentari

 1. evo ja želim da ostane kupalište “neuređeno” i da ne bude zagađeno plastičnim ležaljkama do poslednjem cm2 i agresivnim zakupcima i konobarima. da nam je svako takvo, bolje bi nam pjesme pjevale, a ne se nemamo đe okupat jer je svi pod okupacijom gazda iz gornje tobe.

  13
  2
 2. E nesretni Herceg Novi sto kraj mora sjedi i mandate broji niz pucinu…..onaj dps ne valja ni njima a ovi su jos gori nista napravit nece nego jos pocese kumovi da se zaposljavaju i postavljaju, sve ce se dogovarati po kucama i po vecerama tajnim sve kum do kuma pa ko su ovdje ljudi??? Ko su kriminalci??? Ko je poceo da hvata ljude da se uclanjuju po partijama ne bi li se ojacali? To je navodna depolitizacija. Vazda glasah opoziciju ali izgleda da je opzicija vrlo bliska poziciji. Pocela je trgovina ko ce koga. PIH

  4
  1
 3. Zašto nema reakcije nadležnih lokalnih i državnih organa??? Povukao se strani investitor a niko da ga upita zašto, kako, šta dalje…Gdje je taj ugovor o privatizaciji, šta je ispoštovano a šta nije, može li se raskinuti. Neprihvatlijvo da nema reakcije, saopštenja, brige za ovakvim draguljom na obali.

  12
 4. Hvala DPS-u i lokalnim Dps glavama sto cute i zmure na sve devastacije.Vazno je da su oni zaposlili komplet familiju u Institutu Igalo i ubacili ih u razne odbore po lokalnim preduzecima.

  37
  4
 5. Bolje je bilo u Njivicama prije 50 godina, hotel, fkk, diskoteka, dječja igrališta…dolazili Njemci, Englezi… Gdje su nas doveli, znate ko i kome treba da se zavalimo.

  40
  3
 6. Za Slobodana:Bolje Niksicani nego Hercegovci.Svude ih ima,nijedan posao od njih ne mozes da dobijes.Pogledaj koliko ih samo rafi u opstini.

  25
  15
 7. Sto rade ovi iz Morskog dobra. Primaju li plate redovno. A ovi iz Uprave za inspekcije ne postoje sem u julu i avgustu. Kaže uložio 15 miliona. Kako da ne, možda 2 miliona ali je na račun hotela podigao 12 meleona i veći dio odnio. To znaju svi. Hotel je platio 1,2 miliona i moće da ga ostavi Brkoviću zavazda.

  30
  1

Ostavite komentar

*

code