Početna Oko nas Budva Hoće li diskoteke i otvoreni šankovi u Budvi raditi na istom mjestu...

Hoće li diskoteke i otvoreni šankovi u Budvi raditi na istom mjestu i ovog ljeta?

1

Odluku o uklanjanju privremnih objekata koju je budvanska Skupština donijela prije par mjeseci poslužila je i resornom Ministarstvu da se saglasi sa takvim potezom.

Vlasnici tzv. diskoteka ili otvorenih šankova: Maltez, Trokadero, Ambinete, Paris, Rafaelo i Majami protestvuju, jer je Planom Morsko dobro izbrisalo njihove lokacije, a sve je aminovalo i Ministarstvo održivog razvoja.

Ipak, vlasnici vjeruju da će im biti dozvoljeno da rade na istom mjestu još ove sezone. Mada nastaviće protestima, kako javlja Radio TV Budva, da bi pružili podršku vlasnicima kioska brze hranu, čiji štandovi nisu planirani Planom privremenih objekata u narednih pet godina.

Na sastanku, koji je danas održan u prostorijama Morskog dobra i kojem su prisustvovali Ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović, razgovarano je o tome šta i kako dalje.

Ministar Pavle Radulović razgovarao je o ovoj situaciji sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem, direktorom Morskog dobra, Predragom Jelušićem i predstavnicima dosadasnjih zakupaca lokacija. Izričit je da se diskoteke uklone sa šetališta, mada ga je, kako je kazao nakon sastanka, na razmišljanje eventualnog zadržavanja diskoteka navela izjava novog predsjednika Opštine Marka Carevića, koji je kazao da podržava rad ovih diskoteka.

– Očigledno da postoje konzumenti ovakve vrste zabave za koje treba naći drugu lokaciju, što se, nažalost, nije desilo. U ovom trenutku mogli bi da tražimo krivca zašto nisu date alternativne lokacije za taj vid zabave. Mene je posebno podstakla na takvo razmišljanje izjava predsjednika Carevića, koji je rekao da podržava rad ovih diskoteka, jer potražnja za njima de fakto postoji – istakao je Radulović.

Podsjetio je da su bez obzira što se nalaze u zoni morskog dobra lokacije  uklonjene na zahtjev lokalne uprave:

– Olovka jeste u mojim rukama, ja potpisujem formalno odluku, ali svaki plan donosimo uz razgovore sa lokalnom upravom, u ovom slučaju Opštinom Budva – zaključio je Radulović.

Carević je rekao da je to njegov lični stav, kojeg je saopštio u razgovoru sa zakupcima, ali da je stav vlasti u Budvi izrečen kroz odluku Skupštine opštine koja je jasna i od koje neće biti odstupanja.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code