HOĆE LI U APRILU BITI GOTOVO IGRALIŠTE NA SAVINI?

HOĆE LI U APRILU BITI GOTOVO IGRALIŠTE NA SAVINI?

364
0
Podijeli

Višenamjensko igralište na Savini kod OŠ Milan Vuković trebalo bi konačno da bude završeno za nekih dvadesetak dana, potvrdio je našem radiju direktor “Brent-a”, Predrag Kundačina, firme koja je izvođač radova.

Izgradnja ovog sportskog terena “otegla” se od januara 2012. godine, pa možda, ipak, novi rok treba uzeti s rezervom. Preostalo je postavljanje koševa, kao i specijalne podloge. Koševi su na carinjenju u Zelenici, nakon čega će biti postavljeni.
Kundačina nije sasvim siguran, ali misli da nedostaje još nekih 30 hiljada eura da bi sve bilo završeno.Tako će vrijednost radova preći sumu od 300 hiljada eura, s obzirom da je na početku za ovu rabotu obezbijeđeno 230 hiljada, a nakon toga dodatnih 50.
U opštini, inače, planiraju povezivanje ovog, kao i košarkaškog terena na Karači, kako bi bili pod ingerencijom Sportskog centra u Igalu. Direktor Sportskog centra, Savo Morović, potvrdio nam je da takva ideja postoji, ali da će se o tome naknadno razgovarati. Jer, oba terena trebalo bi, ipak, da ostanu pod upravom KK Primorje, odnosno OŠ Milan Vuković na Savini.
“Moj je stav da igralište na Karači ne treba naplaćivati. A kad je riječ o igralištu na Savini, u odnosu između škole i opštine trebalo bi pronaći modus upravljanja i naplaćivanja korišćenja terena. Jer, tu se sada nameću potrebe za zapošljavanje radnika, koji bi taj teren održavali, čistili, kontrolisali, obavljali tehničku podršku. Posebno je važan aspekt obezbjeđenja ovako vrijedne investicije i opreme koja će biti na tom terenu” – ističe Morović.
Ova zamašna investiciju na Savini, koju vodi Agencija za razvoj Herceg Novog, predviđa tribinu sa 225 mjesta i teren za košarku, odbojku, mali fudbal i rukomet.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code