“Hod po žicama”: Duo Igor Novak i Linda Poznanović u Dvorani Park

“Hod po žicama”: Duo Igor Novak i Linda Poznanović u Dvorani Park

4
Podijeli

Multimedijalni koncert pod nazovom “Hod po žicama”, u organizaciji JUK Herceg festa, a koji će izvesti Igor Novak i Linda Poznanović, biće upriličen u subotu, 17. novembra u 20 časova u Dvorani Park.

Na repertoaru će biti djela Griga, Sen Sansa, Krajslera i Pjacole.
Duo IGOR I LINDA postoji i nastupa šest mjeseci, a ideja za ovakav multimedijalni program rodila se iz ljubavi prema zvuku, koji ujedinjeni stvaraju  klavir i čelo. Ubrzo je formiran program inspirativan za oboje, za koji vjeruju da će naći svoju publiku. Želja da klasičnu muziku popularizuju koristeći druge medije, posebno vizuelne, ujedno je način da klasiku približe novim generacijama slušalaca, navode organizatori.

Picerija i restoran

Igor Novak je najprije završio Srednju muzičku školu “Isidor Bajić”, a potom u Novom Sadu započeo i studije violončela u klasi profesora Imre Kalmana. Natavio je studije na FMU Cetinje, kod profesora Igora Perazića i Dmitri Prokofieva. U pratnji orkestra muzičke akademije imao je više solističkih nastupa u zemlji i inostranstvu (Beč, Budimpešta). Svira u duu sa Igorom Perazićem, takođe se bavi pedagoškim radom u muzičkim školama u Baru i Herceg Novom.

Linda Poznanović je cjelokupno muzičko obrazovanje stekla u Beogradu. Na Fakultetu muzičkih umetnosti diplomirala je 2008. godine, na odsjeku za klavir u klasi prof. Marije Đukić. Korepeticijom i pedagoškim radom se bavi od studentskih dana, iz čega se rodila ljubav prema kamernoj muzici. Od 2014. godine živi u Herceg Novom, gdje nastavlja sa radom u muzičkim školama u Tivtu i Herceg Novom.

Realizaciju multimedijalnog projekta naslovljenog “Hod po žicama”  pomogli su Cicak Acoustic, Gradska kafana Herceg Novi, kao i dramaturg Đorđe Stanojlović, Ernesto Kolarić, Davor Tomšić, Vedran Krunić, Stevan Tomašević i JUK Herceg fest.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code