HOLANĐANI PREUZELI KOMPANIJU „PANTO GROUP“ – RADNICI NAJAVLJUJU PROTEST?!

HOLANĐANI PREUZELI KOMPANIJU „PANTO GROUP“ – RADNICI NAJAVLJUJU PROTEST?!

89
0
Podijeli

Panto GroupRadnici zaposleni u kompaniji Panto group okupiće se popodne ili sjutra ispred Upravne zgarde PKB-a u Zelenici kako bi protestvovali zbog neisplaćenih zarada koje im ovo preduzeće duguje.
Kako su neki od njih kazali Radiju Jadran, osim što im nije isplaćeno 5 zaostalih plata, kao ni doprinosi za 5 godina unazad, imaju informaciju da ih je bez njihovog znanja preuzeo novi vlasnik iz Holandije.
Po izvoru Radija Jadran, koji je htio da ostane anoniman, holandski vlasnik preuzeo je Panto group u januaru, a da o tome radnike niko nije obavjestio, pa im sada, kako kaže, postaje jasno da sva dugovanja koja imaju prema njima neće biti isplaćena.
To je razlog što će se neki od 80 radnika koliko ih je ukupno zaposleno pojaviti ispred zgrade PKB-a u Zelenici i tražiće da im se isplate zarade. Htjeli su spontano da se okupe, bez prisustva medija, ali je informacija o njihovom protestu procurila pa niko nije želio bilo šta da kaže zbog straha od otkaza.
Radnici su u saznaju da će im novi vlasnik danas ponuditi novi ugovor i jednu platu, ali ostaju velika potraživanja koja im pripadaju -objasnio je sagovornik Jadrana, jer, kako kaže, od 2008. godine nije im uplaćen ni jedan dan staža niti penzionog osiguranja.
Pokušali smo više da saznamo u menadžmentu kompanije Panto grup, međutim izvršni direktor Branko Bojanić demantovao je da će doći do okupljanja nezadovoljnih radnika, potvrdivši samo da će radnici danas dobiti jednu platu, te da će naredne biti uredno isplaćivanje.
Vlasnik Panto Vučurović nije odgovorio na naš poziv, kao ni na poslatu poruku da prokomentariše navode radnika, ali nas je njegova sekretarica obavjestila da je na putu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code