Početna Kultura Hor iz Požarevca pobjednik V festivala horova u Herceg Novom

Hor iz Požarevca pobjednik V festivala horova u Herceg Novom

1

Kamerni ženski hor Odjek iz Požarevca pobjednik je V jubilarnog Međunarodnog horskog festivala u Herceg Novom. Njima je četvoročlani žiri, u B kategoriji odraslih horova dodijelio 95,75 bodova, čime su zavrijedili priznanje festivala Laureat i novčanu nagradu od 500 eura. Odluku je donio četvoročlani žiri u sastavu: Ognjen Bomoštar ( predsjednik, BiH ), Jasenka Ostojić ( HR ), Žana Sosnoska ( UKR ) i Dragana Jovanović ( SRB ). Nagradu je uručila direktorica festivala, Nada Karadžić.

Zlatnu diplomu zavrijedila je i Vokalna skupina Mezzo iz Novog Mesta ( SLO ), sa 95,5 poena. Srebrna diploma dodijeljena je Mešovitom horu Pannonica iz Zrenjanina i Mešovitom pevačkom horu Arhivox iz Ljubljane.

Bronzanu diplomu dobili su Mješoviti hor Zima iz Bara i Kamerni crkveni hor Sv, Pantelejmon iz Velesa ( Sjeverna Makedonija ).

U kategoriji dječijih horova bronzanu diplomu dobili su Dječiji hor Fantazija iz Ternopila iz Ukrajine, Dječiji hor Sloga i Dječiji hor Spivanochka takođe iz Ternopila u Ukrajini. Srebrnu diplomu u kategoriji dječijih horova dobio je hor MoReMi iz Kijeva.

Dirigent hora Ivan Rajković je zahvalio članovima hora na nastupu, kao i članovima žirija na osvojenoj nagradi, nakon čega su izveli jednu od takmičarskih kompozicija.

Dodjela zahvalnica upriličena je sinoć u amfitetaru iza Dvorane Park. Za učesnike festivala i posjetioce priređen je zabavni program, a za odličan štimung pobrinuo se Veljko Majmunović. Na pjesmu „Moji su drugovi“ Bajage i instruktora, svi učesnici festivala ispunili su amfitetar i „zaigrali“ u „voziću“. Hor arhitekata iz Slovenije, Arhivox, kasnije je otpjevao Odu radosti.

Festival je organizovala NVO Fortuna, a podržali Opština I TO Herceg Novi, JUK Herceg Fest i sponzori.

1 komentar

  1. Свака част за организаторе! Тако се ради на унапријеђењу културе свог града!

    4
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code