Početna Turizam Hotel Carina u Kumboru napreduje, još nema ime, a biće otvoren ovog...

Hotel Carina u Kumboru napreduje, još nema ime, a biće otvoren ovog ljeta

21

Izgradnja trećeg hotela kompanije Carine u Kumboru, teče ubzano, ali po planu koji je najavljen od starta. Za samo par mjeseci završeno je oko dvije trećine grubih građevinskih radova, a prve goste ovo zdanje bi trebalo da primi već ove sezone. Iz Carina su Radiju Jadran potvrdili i da namjeravaju da grade hotel u Baošićima, kao i depadans hotela „Park“ u Bijeloj.

Inače, hotel u Kumboru, na samoj obali mora imaće 220 soba i biće kategorisan sa 4 zvijezdice.

Vlasnik Carina, Čedo Popović, kaže za Radio Jadran da je zadovoljan urađenim i nada se da će radovi biti okončani u roku:

– Koliko će to biti vrijedna investicija ne mogu da preciziram.To je rano, jer kreću unutrašnji, odnosno zanatski radovi, koji nose najviše para – navodi on.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma usvojilo je inicijativu za izradu Izmjena i dopuna DSL-a, koju je podnijela kompanija Carine, a čije se parcele nalaze u obuhvatu zone A, u okviru važeće DSL Sektor 5, sa zahtjevom da se kroz izradu novog planskog rješenja preispita mogućnost povećanja urbanističkih parametara na parcelama.

Iako će vrata gostima otvoriti već ovog ljeta, treći hotel Carina, poslije Delfina i Parka u Bijeloj, još nema ime.

– Nemamo za sada pravo ime, krstimo ga hotel „Kumbor“. Razmišljamo još o nazivu, jer nemamo ništa adekvatno, što bi bilo primorsko pravo, za takvo zdanje – priča Popović.

Otkrio nam je da njegova kompanija planira izgradnju četvrtog hotela na parceli u Baošićima, mada ne u skorijoj budućnosti. Takođe, zamisao je i dogradnja depadansa hotela „Park“ u Bijeloj.

21 Komentari

 1. Stanovnici Kumbora, nemojte dozvoliti da se ovaj Hotel, njegova plaža ili park ¸¸ opasa¸¸zidanom ogradom, kao što je urađeno u Bijeloj.
  Naime,na dijelu donjeg puta u Bijeloj od hotela Delfin prema potoku, izgrađena je zidana ograda visine cca 1,70m, čitavom dužinom plaže koju koriste gosti hotela. Nije mi jasno, kako se dozvolila ta izgradnja zidane ograde, koja šetačima na tom dijelu puta u potpunosti zaklanjaju pogled, pogled na more, jer je visina cca 1,70. Taj put inače koriste pješaci i motorna vozila.
  Nemojte dozvoliti proširivanje plaža, nasipajući građevinskim materijalom u more, da stvaraju nove katastarske parcele koje nisu predviđene Ugovorima o zakupu.
  Nije mi jasno, kako se dozvoljava zakupcima plaža, objekata da zabranjuju prilaz mandračima (ispred hotela Delfin), zabranjuju korišćenje mula za pristajanje turističkih brodica, zabranjuju prilaz parkovima , javno postavljajući obavještenja, (npr. kod hotela Park)?????. Zakupci koriste mulo-prilaz mandračima za parkiranje autobusa…. itd….???????

  8
  1
 2. Što se tiče Bijeljana oni su presrećni od kada je ovaj piljar doselio.tako im se razvio turizam samo što ne plaču.van pansionska potrošnja čedovih gosti je ravna nuli.nit gosti čedovi niti bijeljana nemogu ljudski leći pet minuta na plaži da im iznad glave ne prođe autobus koji naravno tuda ne može da prođe pa đilkoši legnu na svirene kao da su na durmitor.naravno to ne smeta ni čedu ni gospođi medenici jer u pg nijesu na bolje naučili.

  9
  3
  • Volio bi da radis u tom hotelu, makar jedan mjesec, pa da cujem tvoj komentar.
   Mislim da ne smeta nikome napredak i to sto se radi i gradi,ali nacin na koji se do nekih stvari dolazi,svakako smeta.
   Cedu svaka cast. Pokazalo se da je sposoban da dovede goste,ali i da nam trajno devastira obalu..

   17
   2
 3. Svaka čast ! Bas se brzo radi.
  Mogla bi i mjesna zajednica da se pokrene , npr da pocnu da odrzavaju park, da izgrade parapet od pestorica do bjanke , da saniraju potporni zid ispod krivokapica da put ne ode u more , da naprave plazu ispod kuce krivokapica , da asfaltiraju crkveni put jer kada je jednosmjerna tuda svi izlaze na magistralu. A glavna stvar da pokrenu opstinu da se zavrsi kolektor da jedno ljeto imamo cisto more.

  12
  1
 4. neka se samo radi , i nadam se da ce sa izgradnjom hotela izgraditi se i setaliste od parka do porto novog , naravno pored mora.
  Da je srece i mjesna zajednica bi pocela nesto da radi sto se tice uredjivanja setalista , izgradnje parapeta , sredjivanja plaza.

  8
  2
 5. Sve vam je lose nezahvalni,ljubomorni, sujetni likovi…
  Kad osjetite benefite,kao sto su ljudi u Bijeloj onda ce biti dobar je.
  Bolje da je livada tu sa kamp kucicama.
  Razmisljate gore od pecinskog covjeka.

  Razmisljajte o vama,kako da unaprijedite zivote,bice vam bolje.

  20
  22
  • Pitaj Bijeljanje mogu li se kupat sa ispred Parka i Delfina.Bijela je imsla od Brodogradilsta od ovog bukvalno nista..Pitaj koji su radili za koliko rade i to 12 sati.

   17
   2
  • Koje, tacno, benefite je osjetila Bijela, izgradnjom hotela?
   Za pocetak,ne smije se niko primaci hotelskoj plazi.
   Gosti se ne zadrzavaju,ne trose pare u Bijelu. Ili su u hotel ili na organizovanu turu..

   12
   1
 6. Nema ime, nema dozvolu, grade Albanci bez dozvole, nema dozvolu JP MD za nasipsnje mora / kaze Djoko nama u Kumboru ili pitajte komsiju Jovovica/…to su teme za ozbiljne i objektivne novinare kojih u HN nema.

  32
  8
  • Još samo da mještani i gosti nauče filipinski jer će čitavi personal biti sa filipina.toliko o koristima grada i građana.što bi se plaćala domaća radna snaga(ah da.čedo reče neće naš narod da radi) pa mora uvoziti kvalitetne radnike koji rade za 100e možda neki baš kvalitetni za 150e.

   3
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code