Hotel Club Riviera u Njivicama otvoren za zarazu i krađe: Vatrogasci i...

Hotel Club Riviera u Njivicama otvoren za zarazu i krađe: Vatrogasci i policija sjutra prazne bazen

9719
19
Podijeli

Niko već mjesecima ne vodi računa o bivšem “Bokinom” hotelu Rivijera u Njivicama, koga su kupili prije 13 godina, obnovili, pa zbog lošeg upravljanja izgubili, izraelski vlasnici.

  Hotel je zatvoren, bivši radnici, njih skoro deset, koji su u martu obaviješteni da im presatje radni odnos i kojima  je ostalo neisplaćeno nekoliko plata, dežuraju po tri-četiri sata.

Picerija i restoran

–    Zapravo, hotel Rivijera je otvoren za krađu. Odnosi se sve živo. Društvo mora učiniti nešto, s obzirom da ne postoje nikakvi propisi u ovakvim slučajevima kada se ne zna čiji je hotel, ko njime upravlja niti šta će da radi. Nestao je bivši izvšni direktor Franz Josef Šalev Hakohen – pričaju  nam neki mještani, bivši radnici Rivijere.

Isključena voda, telefon, struja, a osiguranje je napustilo radna mjesta krajem marta zbog duga prema kompaniji. Sablasno djeluje hotel u koji svako može da uđe i otuđi što hoće. Ne postoji nikakva informacija oko statusa tog zdanja, a radnici koji su se obratili resornom Ministarstvu prije dva ipo mjeseca, nemaju još adekvatan odogvor.

U ime Njivičana pisao nam je Dejan Jančić, tražeči pomoć kako bi se zbog zapuštenog bazena i okoliša spriječila potencijalna zaraza i bolesti. Dostavio nam je slike bazena na kojima se vidi prljava voda koja, ukoliko se hitno ne reaguje, kako navodi, može da postane farma komaraca i ostalih insekata.

–    Samim tim, posljedice mogu da budu štetne po zdravlje mještana i gostiju naselja Njivica, a i šire. Takođe, vjerujem da bi javnost bila zainteresovana za informacije o hotelu Riviera (status, objašnjenje odluke o zatvaranju hotela, budući planovi, itd), piše Jančić.

O bazenima, kao i o samom objektu niko ne vodi računa, od kada je 6. marta devetorici radnika uručen memorandum o prestanku rada priča nam je jedna od bivših radnica:

–    Od tada nam se niko ne obraća. Nas devetoro dežuramo svakog dana od 8 – 16 h, a nakon toga, u čitavom objektu nema nikoga. Kapija je otvorena, recepcija zaključana, priča nam ona.

Navodi da su se obraćali resornim ministarstvima, međutim, kako kaže, svi se ponašaju kao da je riječ o ničijoj zemlji:

–    Iz Ministarstva finansija dobili smo samo šturih par odgovora na dio naših pitanja – da je status hotela aktivan, da firma nije u stečaju i nije zatvorena. Mi kao savjesni radnici, dođemo tih par sati ujutru, nakon toga nema nikoga. Iz Ministarstva turizma takođe nismo dobili nikakav konkretan odgovor, priča naša sagovornica.

Da pošast bude veća, ona i njenih osam kolega to sve rade bez novčane nadoknade, za koju ne znaju ni kada će, ni da li će je uopšte primiti:

–    Mi od januara platu uopšte nijesmo primili. Isto tako, za posljednje tri plate prošle godine, oktobrasku, novembarsku i decembarsku nijesu nam uplaćeni porezi i dopsinosi. Ne znamo šta da radimo. Ni vlasnik niti izvršni direktor nam ne odgovaraju na mejlove, kaže ona.

Sa druge strane, radnici su obavijestili i policiju da je hotel prepušten sam sebi na čuvanje, međutim, u Centru bezbjednosti su im, priča naša sagovornica,  rekli da to nije u njihovoj nadležnosti.

V.d. načelnik Komunalne policije, Ranko Konjević, potvrdio nam je da su primili obavještenje mještana Njivica o alarmantnom stanju u bazenima hotela, te da će reagovati što je hitnije moguće, uzimajući u obzir specifičnost situacije. On dalje pojašnjava:

– Fizički ne bi bio problem otići tamo sa cistijernom i isprazniti bazen. Ali, riječ je i dalje o privatnom posjedu i morali smo da ispoštujemo neke administrativne procedure, da nađemo list nepokretnosti, jer praktično „upadamo“ na privatni posjed. Obaviješten je i potpredsjednik Opštine Dragan Janković, kao i Uprava za inspekcijske poslove, ali i CB Herceg Novi. Najvjerovatnije sjutra, sa vatrogascima, cistijernom i policijom ćemo isprazniti bazen, budući da je situacija specifična, jer to nije ingerencija Komunalne policije, pojasnio je on.

JP Morsko dobro je ,kako su ranije potvrdili Radiju Jadran, hotelsku  plažu  htjelo da da u zakup, da ne bi ostala neuređena. Saznajmeo da je kompanija “Light house” dobila dozvolu Morskog dobra, međutim, direktor Jovan Vukalović nam kaže da su uzaludno pokušavali da stupe u kontakt sa vlasnicima hotela. Jer, problem je prilaz zdanju, kao i mobilijar. Vukalović dodaje da će sjutra pokušati ponovo da dođu do vlasnika i čekaće još 4-5 dana, a onda odustati od zakupa, jer, već je i kasno za sređivanje kupališta za ovo ljeto. Bilo bi to i preveliko ulaganje, a sezona kratka.

Podsjetićemo da je izvršni direktor hotela Richard Portugais, na običnom memorandumu obavijestio u martu zaposlene da su „slobodni“,  da se hotel zatvara jer novca nema. Zdanje, koje je djelimično renovirano, iako su navodno do sada Izraelci uložili 15 miliona eura, još niko nije preuzeo. Prije godinu ipo  je Hipo alpe adria banka, odnosno Adico banka,  kod koje je izraelski investitor podigao kredit  od 8,5 miliona eura prodala hotel Club Riviera, specijalizovanoj agenciji koja se bavi vlasničkim transakcijama i nekretninama – Heta. Jer, Izraelci nijesu uspijevali da izmire rate za kredit.

19 Komentari

 1. Ovaj narod nije normalan.Radnici dežiraju,platu ne primaju ,ne znaju dje je direktor,ni čije je to,Sad će to brižni i pošteni da sve srede ,da neko ne otudji,samo prvo da obavjeste javnost,ne znaju propise,procedure,ni odgovornosti.E blago nama s vama,demokratama.

  8
  5
 2. Ašto će nam hoteli, a što će nam turisti samo more šporkaju.Prije 100 godina sve je bilo lijepo i čisto.Ajmo se svi zaposlit u opštinu i državne službe i bavit se politikom

  22
  4
 3. Rekla je Simonida da ima investitore da napravi Herceg Novi još srpskijm gradom.Eto prilika,sad je u vlasti,demokrate igraju kako oni kažu.

  31
  23
 4. Jadni ljudi, izdavajte to kao privatni smještaj, uzmite sami svoje plate. Kad je već ničije, i niko nije nadležan, neka malo bude vaše, ko će vas dirati.

  55
  1
 5. Treba da se isprazni bazen i da se izvrši deratizacija objekata i naravno račun ispostaviti vlasniku.
  Ako ga nema, tu su sudski izvršitelji da se naplate onako kako oni to uspješno znaju.
  Ne idu valja vatrogasci na račun Opštine.

  45
  1
 6. Sta ste ocekivali nego da ce prati pare. Pa citav kompleks je vlada prodala za 600,000€ ? Uzas . I samo su uplacivali pre na racuna . Na 100gostiju sedmicno milione € . I nikom nista.

  43
  4
 7. Divlja ljepota-uživo, hotel NE RADI, odmaralište NE RADI, ulice prljave i nepokošene,oko kontejnera ruglo, septičke cure po plažama i ulici i niko ništa ne vidi kao da je sve to normalno

  43
  3

Ostavite komentar

*

code