Početna Turizam Hotel Delfin ispratio posljednju grupu Francuza, a Park će raditi do početka...

Hotel Delfin ispratio posljednju grupu Francuza, a Park će raditi do početka novembra

4

hotel park radovi 55Dva hotelska objekta kompanije “Carine” u Bijeloj, Delfin i Park ovih dana ispraćaju posljednje goste, čime okončavaju veoma uspješnu sezonu. Najprije, jer je u rekordnom roku od nekih osam mjeseci izgrađen novi Park i početkom jula primio prve goste. Tokom sezone konstantno je bilježio skoro stoprocentnu posjećenost, zahvaljujući unaprijed ugovorenim aranžmanima sa njemačkim agencijama.

Sa druge strane, u Delfinu su danas ispratili posljednju veću grupu francuskih turista, njih 360, za koje je sinoć u hotelu upriličen zabavni program, kazao je za Radio Jadran vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović:

hotel delfin 5– Delfin sada zatvaramo, ali Park ostaje otvoren najvjerovatnije do 3. novembra, za goste, njemačke turiste, ali i tu će biti i dvije manje grupe Francuza. Oni će biti tu do kraja oktobra, kaže Popović.

U hotelu Park trenutno je 300 gostiju, a sa ove dvije grupe francuskih turista biće ih oko 400.

Popović je proteklom sezonom u novom hotelu Park, bez kako je kazao, lažne skromnosti, izuzetno zadovoljan, ujedno i ponosan na činjenicu da su hotel izgradili, opremili i stavili u funkciju za nekih 8 mjeseci:

images_slike_licnosti_cedo_popovic– Mislim da se zaista nije moglo više i brže. Imali smo sklopljene ugovore sa njemačkim agencijama koje su nam ukazale povjerenje. Otvorili smo ga u julu i od tada je maltene konstantno bio pun. Poptisali smo već ugovor i za narednu godinu za goste sa njemačkog tržišta, koji bi trebalo da počnu da dolaze već od 1. aprila, ako ne i ranije, pa sve do 15. novembra, navodi on.

“Delfin” i “Park” biće zatvoreni do početka marta, a prvi gosti u Delfinu trebalo bi od marta ponovo da budu grupe norveških turista.

Popović najavljuje da će neradni period iskoristiti za dodatna investiciona ulaganja u oba objekta:

– Vi znate da nakon ovolikog broja ljudi ostane dosta stvari koje se moraju popraviti da bi sljedeću sezonu dočekali spremno, naročito hotel Park. Sada ćemo morati da se fokusiramo na plažu, okruženje i park. A kad je riječ o Delfinu, tu će biti generalnog sređivanja najprije, bez nekih većih zahvata, dodao je on.

Popović nema namjeru da se u Herceg Novom zaustavi samo na ova dva objekta, jer veći duži vremenski period nastoji da krene sa izgradnjom još jednog hotelskog kompleksa u Baošićima. Međutim, sve je još samo na željama, i “u fioci”, budući da PUP Herceg Novog još uvijek nije usvojen.

– Mi u Baošićima imamo zemlju od 27 hiljada kvadrata, gdje smo planirali da radimo još jedan turistički kompleks, veći nego Park i sa širom ponudom. Što se nas tiče, mi bismo odmah krenuli sa poslom, ali nije do nas. Sada moramo da čekamo, ne znamo do kada, zaključio je Popović.

4 Komentari

 1. Koliko su mještani imali koristi od ovih hotela? Koliko je gostiju ostavilo para van hotela koji posluje po principu sve uključeno u cijenu? Da li bi trebalo uvesti samo noćenje sa doručkom i mogućnost obroka u restoranu po pristupačnoj cijeni kako bi se pružila šansa i okruženju da učestvuje u kreiranju turističke ponude? Da li je strateški cilj razvoj hotelskog turizma po modelu Turske? Ima li ko da se pita što nam donosi poslovanje po ovom principu?

 2. Izgrađena su dva velika hotela u Bijeloj, i to je u redu. Sada treba pažnju posvetiti uređenju okoline, kako bi gosti hotela imali mogućnost “uživati” u raznovrsnim aktivnostima van hotela.
  Treba shvataiti da nema razvoja turizma ako se turistima ne obezbedi mogućnost kretanja i izvan hotela. Bilo bi veoma interesantno urediti šetalište od Bijele do Kamenara. Tako bi se stvorila mogućnost kretanja turista (šetnja). Za uređenje tog šetališta sigurno su zainteresovane i lokalne samouprave (Mjesne zajednice) Bijele i Kamenara, što znači da bi uz pomoć opštine Herceg Novi bilo, relativno, lako uređenej ovog šetališta!

 3. Kad ste tako fini i dobronamjerni gosn. Popoviću..

  Da li ti znači da u buduće nećete smeće iz hotela razvoziti i prazniti, po kontejnerima za građanstvo !?

  Da li to znači možda, da će te urediti ono mjesto gdje se isključuje put sa magistrale na donji put, koje ste urnisali kamionima, dok ste gradili to čudovište od hotela !?

  Ili imate namjeru da ukonite onaj beton, što su vozači miksera dok su prali kamione istresli, na već pomenutom mjestu kod skretnice, direkt – u more !?

  I da li smije noga, nekog ko nije iz PG, da kroči na plažu kod hotela Park, koju ste okupirali !? Prethodno surgali tone i tone zemlje i šuta u more, dok ste proširivali plažu..

  Autobusko stajalište, vidim ste vrnuli na staro mjesto..Iz pravca Kamenara samo, doduše..No opet dosta..

  Samo pitam..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code