Početna Oko nas Budva Hotel “Fontana” na mjestu istoimenog budvanskog restorana

Hotel “Fontana” na mjestu istoimenog budvanskog restorana

0

Budva je dobila još jedan hotel, na mjestu starog i poznatog restorana “Fontana”. To istoimeno hotelsko zdanje ima 32 smještajne jedinice, odnosno apartmana sa pogledom na more.

Plan menadžmenta je da hotel bude funkcionalan tokom čitave godine, a u sklopu hotela uskoro će biti otvoren i apartmanski kompleks kao i Fontana wellness and fitness centar, čime će ponuda hotela biti komopletirana.

Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović otvarajuči Fontanu podsjetio je da je to osmi hotel otvoren od početka godine u Crnoj Gori:

– Za nepuna tri mjeseca, osam hotela, skoro pet stotina ležajeva. Ako uzmemo u obzir da smo u protekle dvije godine otvorili skoro šezdeset, saberemo li to, za našega mandata otvorili smo u prosjeku po tri hotela u svakoj opštini. To je ozbiljan rezultat koji je vrijedan svakog poštovanja, jednako administracije i turističke privrede – poručio je Radulović.

Crnogorski turizam raste u principu po stopi nešto višoj od deset procenata, ustvrdio je on:

Da se crnogorski turizam razvija indicator je što nam tržišta Francuske, Holandije, pa čak i Amerike rastu stopom od 25 posto, Austrije od 35 posto, a naša tradicionalno bogata tržišta Njemačke i Velike Britanije rastu stopom od preko 50 procenata, dodao je Radulović.

Vlasnik hotela Ljubo Lekić, istako je da su od početka imali razumijevanje i podršku resornog ministra za izgradnju hotela. Sa “Fontanom” žele da daju doprinos gradu u kojem živimo i koji volimo, kazao je Lekić.

Prije 54 godine na istoj lokaciji gdje je danas hotel, u istoj porodičnoj atmosferi, restoran Fontana nosio je titulu jednog od najboljih u Budvi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code