Početna Naslovna Hotel Lazure u aktuelnoj krizi imao dobru sezonu, slijedi zimska pauza, pripreme...

Hotel Lazure u aktuelnoj krizi imao dobru sezonu, slijedi zimska pauza, pripreme i planovi za 2021

0

Za osoblje i menadžment Hotela Lazure u Meljinama od danas, 1. novembra počinje trosmjesečna pauza. Sumirajući rezultate ove specifične i izazovne godine za turizam i ugostiteljstvo u svijetu, u menadžmentu hotela ističu da je ova sezona, ipak, bila dobra, onoliko koliko je to moguće, s obzirom na aktuelne okolnosti.

-To smo ostvarili zahvaljujući našim stalnim i vjernim gostima, kao i našim poslovnim partnerima koji su iskazali razumijevanje i podržali naše napore tokom ovog zahtjevnog vremena. Kruna uspjeha ove godine pripada posvećenom radu kompletnog osoblja Lazure – priča za Radio Jadran, izvršna direktorka LAZURE Hotel & Marina, Anna Martynova.

Tokom sezone ostvarena je izuzetna popunjenost. U strukturi posjetilaca su tokom juna i jula većinu činili gosti iz Podgorice i drugih crnogorskih gradova, dok su u avgustu i septembru to bili gosti iz Srbije, Ukrajine i Bjelorusije.

-Uspjeli smo zadržati dobar nivo cijena koji nismo dramatično spuštali kao, što su to morali neki drugi hoteli. Vjerujemo da ključ uspjeha ove godine leži u tome što smo relativno mali po broju soba – sa svega 24 apartmana, te u prostranosti javnih površina. To nam je omogućilo da privučemo goste koji su željeli da izbjegnu gužve i uživaju u privatnosti i distanciranosti – napominje Martynova.

U marini je, naravno, bilo manje brodova nego prošle godine, zbog strogih epidedmiooloških mjera, ali je popunjenost takođe bila dobra.

U Hotelu Lazure su posebno ponosni na veoma pozitivne ocjene i komentare svih njihovih ovogodišnjih gostiju i posjetilaca. Oni su potvrdili da je očuvan nivo kvaliteta usluga i u ovako kompleksnoj poslovnoj klimi, uvjerena je Martynova. To je kompleks Lazure svrstalo među bezbjedne destinacije u zaštiti zdravlja svih gostiju i zaposlenih.

Depadans hotela biće otvoren u aprilu 2021.

Od 1. novembra Hotel će biti privremeno zatvoren, a plan je da opet otvori vrata posjetiocima 1. februara iduće godine. Ipak, pauza će biti s puno aktivnosti, najavljuje Martynova:

– Nakon kratke pauze vratićemo se puni energije, novih ideja i planova, kako za istorijsku zgradu (Lazaret), tako i za naš depadans hotela sa apartmanima, koji planiramo da otvorimo u aprilu 2021. godine. Tokom zimskih mjeseci Lazure tim će naporno raditi na pred-otvaranju nove zgrade, na manjem renoviranju u istorijskoj zgradi, te naravno na zapošljavanju za 2021. godinu- naglašava Anna Martynova.

Depadanas će imati 104 sobe, neke od njih biće sa kuhinjom, kao i 58 apartmana za prodaju.

Osoblje u punom sastavu

Lazure je ove godine, uprkos krizi, uspio zadržati cijeli svoj tim, čak i početkom juna omogućio otvaranje novih radnih mjesta.

– Naš tim, uglavnom, čine građani Herceg Novog i drugih gradova Crne Gore. Tokom jula, avgusta i septembra Lazure tim je činilo više od 70 članova. Za nastupajuću zimu stvorili smo prostor za očuvanjem oko 50 radnih mjesta, što znači da sa nama u timu ostaje više od 70% zaposlenih sa vrhunca ljetnje sezone- navodi naša sagovornica.

Ostaju otvoreni marina, Spa i Wine O’Clock bar

Marina i Spa, kao i Wine O’Clock bar u zgradi Yacht Club-a ostaju u punom pogonu i tokom zime. Spa centar je spremio vrlo atraktivne ponude za novembar.

-S obzirom da ove zime Lazure ostaje jedini veliki SPA centar u Bokokotorskom zalivu, očekujemo veliko interesovanje gostiju iz Herceg Novog i drugih obližnjih gradova. Lazure Spa ima veliki zatvoreni bazen, 2 saune, jacuzzi, parno kupatilo, hamam i teretanu, kao i redovne časove brojnih grupnih treninga. Spa kapaciteti su smješteni na 3 etaže, što omogućuje izbjegavanje gužve i poštovanje svih mjera NKT koje se primjenjuju na spa centre i bazene – podsjeća Martynova.

U rizortu Lazure Hotel & Marina, kao i mnogi u sektoru turizma, imaju velike planove i nadu za 2021. godinu.

-Bićemo spremni za bilo koji scenario koji može uslijediti. Zahvaljujući iskustvu koje smo imali ove i prethodnih godina, vjerujemo da su optimizam i naporan rad ključni za uspjeh u bilo kojim okolnostima – poručuje Martynova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code