Početna Izdvojeno Hotel “Novi” među rijetkim otvoren i tokom zime

Hotel “Novi” među rijetkim otvoren i tokom zime

2

Prema posljednjim podacima Turističke organizacije u Herceg Novi i dalje radi 16 hotela. To su: Play, Casa del mare Mediterraneo, Vojvodina, Novi, garni hotel Olimpija plus, garni hotel Vila Margot, mali hotel Ellena, ACD, apart hotel Katunjanin, Plaža, garni hotel Villa Aleksandar, stari dio Instituta, Lighthouse koji će raditi tokom zime, Azzuro, apart hotel Kukoljac i motel Pavlović. Mnogi će, ipak, do kaja mjeseca biti prinuđeni da stave ključ u bravu.

Među rijetkim hotelskim objektima koji su radili tokom čitave godine je mali Hotel Novi, u Igalu. U njemju je smješteno 12 gostiju iz Libije od početka godine. Razlog njihovog boravka su terapijski tretmani u Institutu Igalo. Zahvaljujući njima, hotel uspijeva da servisira obaveze prema 8 zaposlenih, s obzirom da su brojne rezervacije za ovu sezonu otkazane.

Kao i kod većine hotelijera i ugostitelja, Hotel Novi bilježi pad u poslovanju za oko 90% u odnosu na prošlu godinu, koja je prema riječima vlasnika hotela, Kaća Jančića bila izuzetna:

„Jasnog plana za period pred nama nemamo, kao ni mnogi iz ovog sektora. Za sada radimo, ne planiramo da zatvoramo hotel, ali svakako pratimo epidemiološku situaciju i prema tome ćemo se odrediti. Nadam se da će naši gosti iz Libije ostati i kad se zatvori Institut i da će uspjeti nešto od terapija da ostvare možda u OB Meljine“, navodi Jančić.

Pored gostiju iz Libije, tokom ljeta su imali svega 15-ak dolazaka, uglavnom domaćih gostiju, nešto manje iz Bosne i Hercegovine, dok je veliki broj rezervacija otkazan. Smještaj i ishranu tokom ljeta nudili su po cijeni od 15 eura dnevno. Ohrabruje to što ima interesovanja gostiju za sljedeću sezonu. Pozivaju i pitaju za cijene u sljedećoj sezoni, kaže Jančić.

Period do naredne sezone iskoristiće za manje uređivanje hotela, koje inače rade svake godine, počev od krečenja.

Hotel Novi kategorisan je sa 3 zvjezdice i broji 65 ležaja, 32 sobe, 2 apartmana. Nudi uslugu polupansiona.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code