Početna Turizam HOTEL „PLAVI HORIZONT“ SRUŠEN, ALI PLAŽA PUNA KAO OKO!

HOTEL „PLAVI HORIZONT“ SRUŠEN, ALI PLAŽA PUNA KAO OKO!

0

plavi_hor_bez_hotelaNa plaži gdje je protekle zime srušen hotel “Plavi horizont”, ni ovog ljeta ne jenjava gužva. Svakodnevno je i preko 3000 gostiju koji vole kupanje u kristalno čistoj uvali Pržno, pa pređu i više desetina kilometara da do nje dođu iz Boke, a neki i hiljade:

“Već 35 godina dolazim ljeti ovdje, živim u Holandiji, obišla sam cio svijet, ali ovakve ljepote nigdje nema” kaže jedna gošća.

Picerija i restoran

 

„Ovdje sam dovodio prije 15 godina djecu, tu su naučili da plivaju, sada sam došao sa unukom“ – kaže gost iz Podgorce. Ni obližnje gradilište niti ograđena hladovina u maslinjacima, pa čak ni medijske izmišljotine o invaziji zmija na nevjerovatnoj plaži u uvali Pržno, nijesu spriječile zaljubljenike u nekadašnje Plave horizonte da se vrate i nakon rušenja hotela.
– Naš restoran, kapaciteta 500 gostiju, svakodnevno je pun. Nemamo ponudu kao ranije – srušena su sportska igrališta, plažni bar, u ogradi je i trećina prostora u maslinjacima, ali ipak  su naši gosti zadovoljni i stalno nam se vraćaju – priča menadžer restorana “Plavi horizont“, Darko Ojdanić.

plavi_hor_plazaU očekivanju da novi vlasnik Qatari diar u zaleđu 300-metarske plaže na 240.000 kvadrata do 2014-te izgradi ekskluzivni turistički kompleks, uz ulaganje od 250 miliona eura. No, do tada:                                                  “Dogovoreno je da koristimo plažu parking i restoran – objašnjava Dragan Bućin, direktor ugostiteljstva i turizma HTP “Primorje”, koje je prodalo kompleks uvali Pržno.

Novi vlasnik, arapski fond Qatari diar planira da na mjestu starog izgradi novi hotel sa pet zvjezica, 170 apartmana u vilama, i razne sportsko-rekreativne i zabavne sadržaje. No imaju i obavezu da ostave do 30 odsto plaže dostupne za građane koji vole uvalu udaljenu od najbližeg grada Tivta 15-ak kilometara.plavi_hor_pjesak

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code