Početna Turizam Hotel Sun resort: Gosti i u novembru

Hotel Sun resort: Gosti i u novembru

6

Jedan od hercegnovskih hotela koji će i ove zime biti zatvoren je kompleks Sun resort, mađarske Hunguest hotels grupe, na Toploj. Mada goste će imati i u novembru. Uspjeli su da buking „prebace“ i na prve dane narednog mjeseca, čime će, vjeruju, nadomjestiti majsku i junsku „rupu“.

Hotel će najvjerovatnije biti zatvoren do početka aprila, ali zimski period biće radan. Menadžment će ga iskoristiti, kao i ranijih godina, za neophodne popravke u smještajnim jedinicama i na objektima, kaže za Radio Jadran, direktor ugostiteljstva, Nenad Bukejlović:

„Biće dosta radova i rekonstrukcije u hotelu. Između ostalog, veliki posao biće nadogradnja mašinskog postrojenja – postojećih bojlera oko hotela, što nam je prioritet. Tu je redovno renoviranje soba, naročito u nekadašnjim bungalovima. Tačan broj soba koji će biti renoviran još ne znam, jer svake godine radimo parcijalno po nešto – prošle godine smo recimo postavljali vinil-parkete. U februaru planiramo krečenje i farbanje fasada i ostale manje zahvate – priča Bukejlović.

Tek kada se zdanje zatvori znaće se što je sve neophodno i kolika će to iziskivati ulaganja.

Postoji mogućnost da dio Sun resorta radi tokom Praznika mimoze, mada u menadžmentu planiraju da sa sljedećom sezonom startuju početkom aprila, za razliku od prošlih kad se hotel otvarao tek krajem aprila ili polovinom maja.

„Polovinom maja i juna imali smo ove godine „rupu“ jer nas vrijeme nije služilo, ali su zato septembar i oktobar nevjerovatno bili dobri. Preliminarni rezultati koji još nijesu konačni a očekujemo ih početkom decembra, kažu da smo radili na nivou posjete od prošle godine, koja je bila zaista izuteno uspješna.“, dodaje Bukejlović.

Kad je riječ o strukturi gostiju, dominantni su bili Mađari, zatim gosti sa skandinavskog područja – Finska, Holandija, ugostili su nekoliko vaterpolo ekipa kao rezultat saradnje sa VPSCG, zatim gosti iz Srbije, BiH, uz tranzitne goste koji bi samo prenoćili.

Ovog ljeta bili su izuzetno zadovoljni domaćom radnom snagom, mladim ugostiteljima koji su teorijsko znanje sticali u JUSMŠ Ivan Goran Kovačić i dobili priliku da ga praktično primijene u Hunguestu. Među njima, našlo se i 19 studenata sa beogradskog fakulteta, angažovanih na održavanju. Ipak, od preko 160 uposlenika koliko ih je radilo u glavnoj sezoni, tokom zime će biti operativno samo oko 40 stalno zaposlenih. Naš sagovornik smatra da će problem nedostatka radne snage biti sve izraženiji:

„Nijesu problem jul-avgust, to popune naša djeca. Veliki problem biće izražen sljedeće godine, u aprilu, maju, prvoj polovini juna, septembru i oktobru. Trebalo biraditi na tome da „prozivodimo“ domaću radnu snagu – da im omogućimo školovanje i nakon toga posao“, poručuje Bukejlović.

6 Komentari

 1. U priči to sve zvuči lijepo, ali realnost je nešto drugo. Ne zanima njih kvalitetna ni domaća radna snaga, gledaju samo da je jeftina i lako iskoristiva. Isti su kao i svi drugi, samo dosta lukaviji. Hvala Bogu, a na njihovu žalost, otvaraju se mogućnosti i ovom napaćenom narodu.. Kad se već mora crnčiti, onda je bolje to isto raditi za 3 puta veće iznose u Dubrovniku i okolini i radnička prava u punom smislu.

  Godina 2020. na vratima, a poslodavac sa milionskom dobiti plaća radnika pišljivih 350eura. Nije li to najveći udar na dostojanstvo čovjeka? Narod počinje da shvata

  15
  6
 2. Jedno pitanje je li u funkciji kanalizacija i ako nije gde se odlazu otpadne vode iz novih hotela Biijela Kumbor Igalo i Meljine ili se istresa direkto u more zaliv ce nam postati jedna najobicnija septicka jama.

  22
  2
 3. Nek im je srecno. Svakako korektniji prema radnicima nego Cedo Popovic koji se izivljava i iskoristava.
  Mora da se radi ali kod njega nije rad nego zlostavljanje kao u logoru.
  A sa madjarima bar radnik zna na cemu je.

  19
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code