Početna Društvo Hoteli karantini neće plaćati zakup plaža

Hoteli karantini neće plaćati zakup plaža

3

Svi hoteli koji su tokom pandemije stavili svoje objekte na raspolaganje Nacionalnom koordinacionom tijelu za karantin u potpunosti će biti oslobođeni plaćanja zakupa plaža za ovu godinu, rekao je Pobjedi direktor Morskog dobra, Predrag Jelušić.

Ovo javno preduzeće je za potrebe ovogodišnje ljetnje sezone sačinilo set finansijskih olakšica i paket mjera koje, kako je rekao Jelušić, podrazumijevaju obaveze fizičkog distanciranja i veći nivo higijene.

“Ove godine će, posredstvom Crvenog krsta, biti angažovano 600 spasilaca. Ovogodišnje mjere, koje su specifične i vrlo važne, poštovali smo u cjelosti i vjerujem da će ih svi naši zakupci preuzeti kao dio ugovorenih obaveza”, rekao je Jelušić.

Podsjetio je da zakupci ove godine ne treba da imaju činidbenu garanciju što im omogućava smanjenje odlaska kod banaka i zaduživanja.

“S obzirom da smo partnerstvo gradili 25 godina i da je 95 odsto zakupaca isti kao i prethodne dvije i po decenije, očekujemo da i u ovoj kriznoj godini sarađujemo na fer i korektan način. Dali smo mogućnost da svi objekti koji 12 mjeseci rade u zoni Morskog dobra imaju popust od 20 odsto za period u kome nijesu radili i da plaćaju u više rata”, kaže Jelušić, koji procjenjuje da je pad prometa od turizma ove godine izvjestan.

“Tokom ljetnjih mjeseci ćemo zajednički utvrditi koliki je to pad i na osnovu toga predložiti dodatni set mjera koji se tiče smanjenja za ovu godinu”, najavio je Jelušić.

3 Komentari

 1. A jeli zna neko oce li u prvu fazu Instituta biti karantin cijelo ljeto jer ako hoce koji ce k….iko sredjivat plazu i ko ce se tu kupat uopste ruzikujuci blizinu onih u karantinu?( Zadnja su istrazivanja pokazala da se virus iskasljavanjem prenosi i do 10 m a ne kao sto se mislilo samo 2 m)
  Aevo ovi zadnji koji su u karantinu da li zbog revolta sto su zatoceni sve ispljuvase odozgo sa balkona? Ko ce to uopste i kako dezinfikovat kasnije? Ne verujem da je iko u CG sposoban da to dezinfikuje vojska ponajmanje.
  A pronijela se prica da ce se odlukom ( ubrzo donesenom) karantin maknut otale a doci ce na odmor i rekreaciju sindikalci i penzioneri.U velikom broju (ako su ludi da rizikuju zarazu) jer ce im to sve DPS i Milas platit a da oni poslje glasaju za njiha* oce ako su ludi)?
  Zna li dakle ko sta o ovome?

  8
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code