Početna Turizam Hotelijeri u Herceg Novom obradovani najavom o otvaranju granica sa zemljama regiona

Hotelijeri u Herceg Novom obradovani najavom o otvaranju granica sa zemljama regiona

4

Daleko od politike, uvijek u aktivnostima da dočekaju goste i pruže im bezbjedan i lijep odmor, hercegnovski hotelijeri su ”odahnuli” poslije vijesti da će od sjutra biti otvorene granice za dominantnim tržištem Zapadnog Balkana, te da se epidemiološka situacija popravlja.

Menadžer luksuznog hotela Lazure u Meljinama, Marin Radojević nam kaže da već imaju pozitivne reakcije tržišta od jutrošnje vijesti da su olakšane mjere dolaska državljana bivše Jugoslavije i Albanije:

– Mi smo zabilježili od samog jutra mnogo veće interesovanje iz tih država. Skočio je broj ulaznih informacija značajnije nego prethodnih dana. Vrlo nas raduje otvaranje granica i da se stabilizuje situacija sa Covidom kod nas i kod država okruženja. Spremni smo i jedva čekamo goste – naglašava Radojević.

Lani je učešće turista iz Zpadnog Balkana u ovom zdanju bilo na godišnjem nivou od 20 do 25 odsto. Ali ove godine zbog promijenjene situacije i drugog fokusa tržiušta njihovo učešće biće značajno veće, smatra Radojević.

Otvaranje granica bar malo će popraviti negativne bilanse i u hotelu Lighthouse u Igalu, kaže nam izvršni direktor kompanije Lighthouse of Montenegro, Jovan Vukalović:

– Pozdravljamo, naravno, odluku, uz sve mjere zaštite kojih se treba pridržavati. Nadam se da će pomoći da se koliko toliko poboljša poslovanje. Nama je avgust bio dominantno sa dolascima gostiju iz Srbije i BiH i sve je bilo otkazano, ali smo održavali kontakte sa partnerima i na neki način smo svi čekali ovaj momenat – naglašava Vukalović.

Komapanija Lighthouse je inače prošle nedjelje potpisala i ugovor o zakupu plaže Boka na Škveru, ali će ona tek u punoj funkciji i opremljenošću biti spremna sljedeće godine.

Uz državne mjere podrške turističkoj privredi, hotelijeri se nadaju da će opstati tokom zime, jer očekuju i dobru posjetu tokom septembra.

Da li će uskoro biti otvoreni hoteli Delfin, Park, Kumbor, Hunguest hotels Sun resort, Iberostar Herceg Novi, danas nijesmo uspjeli da saznamo.

4 Komentari

  1. Prije smo iz Bosne mogli uci sa negativnim seroloskim, a sada samo sa pozitivnim IgG (tj da samo prebolovali). Sto se Bosne tice, sad ce tek opasti broj. Moja porodica i ja smo mislili doci na 10 nocenja od utorka.

    4
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code