Početna Društvo Hotelu “Iberostar” Herceg Novi naloženo da za tri dana otkloni nepravilnost na...

Hotelu “Iberostar” Herceg Novi naloženo da za tri dana otkloni nepravilnost na kanalizacionom sistemu

15

Služba Komunalne policije i inspekcijskog nadzora obavila je tokom jutra inspekcijski nadzor akvatorijuma hotela Iberostar u Njivicama, zbog  prijave mještana o izlijevanju fekalnih voda ispod hotelskog zdanja.

Prema riječima načelnice hercegnovske Komunalne policije, Marije Andrić, utvrđeno je da je sistem kanalizacije hotela Iberostar sastavljen od bioprečišćivača, čija je funkcija da otpadne vode iz hotela preradi i kao takve ispušta u more.

„Pomenuti sistem ne pripada gradskom kanalizacionom sistemu, već je riječ o individualnom sistemu za preradu otpadnih voda, pa lokalni Vodovod i kanalizacija nemaju obavezu održavanja, već sve obaveze snosi sam korisnik. Cijev pripada hotelu, tako da je dat rok od tri dana da se nepravilnost ispravi“, precizirala je Andrić.

Ona ističe da su u menadžmentu hotela inspekciji dali sertifikat za bioprečišćivač, ali ne i vodnu dozvolu u kojoj bi se mogli vidjeti svi parametri fekalnih voda koji se ispuštaju u more. Vodnu dozvolu izdaje opštinski Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i zaštitu životne sredine.

Andrić nije mogla reći da li je menadžment tražio ovu dozvolu, ali na uvid inspekciji je nijesu dostavili.

Radio Jadran i dalje čeka „reakciju“ menadžmenta hotela i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, poslije dostavljenih pitanja.

15 Komentari

 1. Trebala bi inspekcija malo cesce upadati u hotele duz rivijere,nenajavljeno, i siguran sam da bi ostali zaprepasceni koliko se ama bas nista ne postuje i koliko se, cak i lanci velikih hotelskih grupacija, prilikom dolaska na nase divlje trziste momentalno prilagode i pocnu da stede svaki euro koji ne moraju da plate, pa makar i to devastiralo prirodu i unistilo zivot mjestana…
  Moramo biti svjesni, da oni nisu dosli da bi nama podigli standard ili toboze zaposlili nekoga, vec i samo vec, da bi ostvarili LICNI PROFIT.
  Zato, draga opstinska upravo, ako volite ovaj grad, krenite u rat za dobrobit Novog i Novljana kao i odrzivost turizma na duze staze.
  Turisticki sam radnik preko 15 godina, znam dobro sta je neophodno da bi i za 10 ili 15 god. zivjeli od turizma, i ako sada nesto ne uradimo ceka nas propast.

 2. Jedino u Zelenici ne smrdi ali iskreno iako se racuna da je Zelenika najmanje uredjena sto se Herceg Novog tice u toj Zelenici su najljepse plaze i uopste ne smrdi kao u uredjenim Meljinama Kumboru Bjeloj i da dalje ne nabrajam

  4
  6
 3. Za DPS Herceg Novi ovo nijesu fekalije nego poznati evrposki i transatlanski parfemi. Ovu priču o fekalijama su izmislili Vlado Greorgijev i prosrbi u Crnoj Gori koje treba, kako reče ona čuvena savjetnica u CG ambasadi u Turskoj, pobiti.

  26
  21
 4. A STA CEMO SA CIJELOM RIVIJERO OD BIJELE DO IGALA??? KO CE TO RIJESITI. U MELJINAMA HOTELI 5 I 4 ZVJEDICE,MARINA,SMRAD NEPODNOSLJIV ,TREBA SAMO OTJERATI KOMUNALNU U OPSTINU DA SE NJIMA OBRATE . NA POCETKU SU REKLI DA ZNAJU DA VLADAJU I DA CE RIJESITI SVE PROBLEME ,GDJE STE SADA , I ONA DUROVICKA VISE NE OBECAVA KAO DO SADA !!

  24
  2
 5. Njivice nisu povezane na kolektor ni Drenovik ni Bajkovina ni Sutorina….sve ide u more i septicke jame prelivaju. Ovi iz Njivica su najveci zagadjivaci a hotel je jos u doba Izraelaca napravio nekakav separator i precistac ali puko izgleda.

  23
  2
 6. Ako se male firme mogu kasniti sumom od 3-4000 eura za neizdavanje rn za popijenu kafu, mogu i ovi elitni hoteli za prekrsaje koji imaju daleko vece posljedice po goste i mjestane.
  Tu dozvolu da dostave pod hitno, inace ih treba debelo kazniti. Svi se prave ludi a svi dobro znaju sta se radi.

  39
  • Novljanka@ A kako ce rijesiti ?? Prica za malu djecu,kao i za rivijeru ,nema rijesenja bez kolektora ,ili odvesti duboko u more. Zasto bi samo kaznjavali ljude?Treba im pomoci kao i nama da rijesimo nase probleme,zajednicki ,ne kaznom

   5
   3
 7. Može li načelnica da objasni kako su oni u Ratiševini rješili sistem pražnjenja Septičkih jama . Koliko puta ona godišnje prazni istu . Ako je zapremina Septičke 30 kubika uz potrošnju od 10 kubika mjesečno, jama je puna za 3 mjeseca . Znači pražnjenje 4 puta godišnje . Jedno pražnjenje 4 cisterne × 70e = 280 e × 4 =1120 e godišnje . Dokažite da ste iscrpili i platili . Ako niste , gdje vam ide otpadna voda????????

  35
  1
 8. Meljine od Lazure pa do Plave tisine sapunica pjeni gotovo je nemoguce uci u more.
  Ima li neko u gradu da vidi ko ovo ispusta.
  Redovno od 12 do 13 h sve bude bijelo od deterdzenta

  26

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code