HRVATSKI FILOZOF I PISAC SREĆKO HORVAT VEČERAS NA GRAD TEATRU

HRVATSKI FILOZOF I PISAC SREĆKO HORVAT VEČERAS NA GRAD TEATRU

513
0
Podijeli

Književni program ovogodišnjeg festivala Grad teatar nastavlja se gostovanjem poznatog filozofa i pisca iz Hrvatske Srećka Horvata.

Povod za gostovanje je objavljivanje knjige ”Što Europa želi?” (2013), koju je Horvat objavio u koautorstvu sa Slavojem Žižekom, u kojoj autori inteligentno, sveobuhvatno i kritički promišljaju dinamičku vrijednosnu ambivalentnost evropskih tekovina kojima težimo, koje vjerujemo da poznajemo i zaboravljamo da, s vremena na vrijeme, preispitamo.
Srećka Horvata (1983) je njemački nedjeljnik „Freitag” nazvao „jednim od najzanimljivijih glasova svoje generacije”, a holivudski reditelj Oliver Stoun “harizmatičnim hrvatskim filozofom”.
Objavio je devet knjiga na hrvatskom jeziku, među kojima su Diskurs terorizma, Protiv političke korektnosti i Pažnja! Neprijatelj prisluškuje.
”Što Europa želi?” je objavljena na desetak jezika. Dvije godine bio je član stalne postave emisije “Peti dan” na HTV-u, a potom je uređivao i vodio emisiju “Zdravo društvo”. Redovno objavljuje tekstove i društvene komentare u vodećim svjetskim novinama kao što su The Guardian, Al Jazeera i The New York Times.
O knjizi, ali i svim ostalim temama, sa autorom razgovara Balša Brković, na Trgu pjesnika od 21 čas. U slučaju kiše, veče će se održati u crkvi Santa Marija.

Picerija i restoran

Budući da predstava Kruševačkog i Somborskog pozorišta „Doktor Nušić” u režiji Kokana Mladenovića sinoć nije održana zbog nevremena, Direkcija Festivala je odlučila da se predstava održi večeras u 22 časa.
Ako povoljne vremenske prilike dozvole predstava će se održati na sceni između crkava, dok će u slučaju kiše, predstava biti izvedena u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.
Cjelokupni iznos od prodatih ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe, za pomoć stanovništvu poplavama pogođenih područja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code