HSF danas: Izložba Anje Ametović, posjeta Luštici, žurka u Gradskoj kafani

HSF danas: Izložba Anje Ametović, posjeta Luštici, žurka u Gradskoj kafani

1
Podijeli

Izložba-strip mlade Hercegnovljanke Anje Ametović, pod nazivom ‘Izgnanici’, po motivima istoimene priče Reja Bredberija, postavljena je danas, pretposljednjeg dana 12. Hercegnovskog strip festivala, u bašti Muzeja Mirko Komnenović.

Kako je kazala mlada autorka, kratka grafička novela “Izgnanici” nastala je 2016. godine kao diplomski rad.

Picerija i restoran

– S obzirom na to da su na mom fakultetu studenti imali slobodu da sami osmišljavaju svoj završni projekat, a oduvijek sam imala želju da se koliko-toliko oprobam u stripu, iskoristila sam tu priliku da osmislim sebi izazov i uradim nešto zanimljivo – objašnjava Anja.

Posjetioci bašte Gradskog muzeja moći će da vide i postavku nastalu juče, na radionicama stripa koje je Hercegnovski strip festival organizovao u hercegnovskim osnovnim školama.

Strip crtači, gosti festivala, istovremeno će imati priliku da se u muzeju upoznaju sa gradskim kulturnim nasljeđem, a zatim će, po tradiciji, obići luštičko selo Klinci i turistički kompleks Klinci village, gdje će crtati za djecu sa Luštice i iz Tivta.

Kao i prošle godine, strip umjetnici će po jedan svoj rad, nastao na HSF-u, spakovati u boce koje će biti bačene u more, da obraduju srećne nalazače.

Dan će biti zaključen žurkom u Gradskoj kafani, uz crtanje za Mamut – craft pivo tog hercegnovskog ugostiteljskog objekta.

Hercegnovski strip festival završava se sjutra, cjelodnevnim crtanjem na plaži People’s i koncertom jednog od najznačajnijih postjugoslovenskih bendova, Artan Lili, od 22 sata.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code