HSF: Mali i veliki crtači stripa, jedni uče, drugi ih uče, a...

HSF: Mali i veliki crtači stripa, jedni uče, drugi ih uče, a zajedno su dobar tim

0
Podijeli

U novskom danu od pjace glavni Trg sa okolinom dobio je ove subote neobičnu razdraganost i kreativni ritam. Sve do 16 sati na Trgu Nikole Đurkovića specijalni gosti 11. Hercegnovskog strip festivala besplatno su crtali za fanove. Osim crtanja na papiru, specijal crtanje na majicama, u isto vrijeme posjetiocio su razgovarali sa vrhunskim crtačima stripa.

Organizovana je i berza stripa u saradnji sa striparnicom Mister No i istaknutim distributerima i izdavačkim kućama iz regiona.

Picerija i restoran

Priređena je i u prostorijama KINA izložba radova učenika škole crtanja, kao i radionice za najmlađe u saradnji sa školama crtanja iz Herceg Novog, Nikšića i Bara. Javni čas posvetili su zainteresovanima profesori Valerio Held (Venecija), Tihomir Tikulin (Zagreb), Vladimir Vesović (Beograd) i Marko Stojanović (Leskovac).

Večeras u 20 sati u pabu Got publiku očekuje promocija knjige “Ničim izazvano” i izložba ilustracija koje je za tu knjigu radio Nikola Ćurčin. Program će biti nastavljen žurkom na skalama a nastupiće Dj Hnnicster.

Program za nedjelju 3. septembar

Od 10h do 16h- Škver kafe bar Paluba– besplatno crtanje za fanove, crtanje na majicama i druženje sa gostima HSF-a (R.M. Guera, Roger Ibanez, Toni Fejzula, Goran Sudžuka, Maurizzio di Vincenzo, Antonio Lucchi, Valerio Held, Dražen Kovačević, Richard Marazano, Enis Čišić, Tihomir Tikulin, Vladimir Vesović, Iztok Sitar, Milorad Vicanović – Maza, Stevan Subić, Krešimir Biuk, Ivan Šainović, Siniša Banović, Aleksa Gajić, Milica Mastelica, Dragana Kuprešanin, Bora Grbić, Nikola Ćurčin, Milan Mišić)

– Od 10h do 16h – berza stripa u saradnji sa striparnicom Mister No i istaknutim distributerima i izdavačkim kućama iz regiona – Škver – ispred kafe bar Paluba.
– 12h – radionice za najmlađe, predavanja i javni čas drže profesori Valerio Held (Venecija), Tihomir Tikulin (Zagreb), Vladimir Vesović (Beograd) i Marko Stojanović (Leskovac) – terasa kafe bara Paluba
– 20h – prezentacija – Trideset godina Dylana Doga na našim prostorima – Maurizio di Vincenzo i Pavle Zelić
– 20.30h – promocija uz projekciju – Scalped, R.M. Guera – terasa kafe bara Paluba
– 22h – HSF žurka – koncert grupe Low voltage + special guest Guera – terasa kafe bara Paluba.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code