HSF na Sajmu knjiga u Podgorici

HSF na Sajmu knjiga u Podgorici

0
Podijeli

Hercegnovski strip festival biće sjutra predstavljen na Sajmu knjiga u Podgorici i to na štandu Ambasade Italije, obavještavaju iz HSF-a. Kako je rekao jedan od organiaztora Hercegnovskog strip festivala, Jovan Subotić, gostovanje na zvaničnom štandu Ambasade Italije, na najvećoj smotri pisane riječi u Crnoj Gori, dodatni je iskorak u saradnji.

„Ulazimo u petu godinu aktivne saradnje koja se pored finansijske podrške i dovođenja italijanskih autora, ovoga puta proširuje činjenicom da će Ambasada Italije ugostiti HSF na svom štandu na Sajmu knjiga. Pored klasičnog predstavljanja našeg festivala i svega onoga što smo radili prethodnih 11 godina, u nedjelju ćemo upriličiti i crtanje za sve posjetioce štanda i ljubitelje stripa. Oni će biti u mogućnosti da na licu mjesta vide kako stvaraju dvojica sjajnih umjetnika i strip autora – Nikola Ćurčin i Luka Cakić. Oni će svoje radove posvetiti i pokloniti svim fanovima stripa koji budu posjetili štand“, kazao je Subotić.

Picerija i restoran

On je podsjetio da je italijanska ambasada prošle godine na Dan republike Italije dodijelila HSF-u državnu nagradu Karavađo, te da novi ambasador Luka Zelioli ne krije intenciju da nastavi tradiciju i podršku HSF-u kao što je to radio i njegov prethodnik.
„Ambasada Italije je ponosna na nastavak podrške Hercegnovskom strip festivalu, a ja sam lično vrlo srećan što je to tako, jer sam veliki zaljubljenik u stripove. I kao što sam već govorio, jedva čekam da dođem i na festival i na prezentaciju na Sajmu knjiga“, rekao je ambasador Zelioli.

U planu su, kako je kazao, neki dodatni programi i produbljivanje saradnje između Ambasade na čijem je čelu i jedinog crnogrskog festivala posvećenog devetoj umjetnositi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code