HTU: Goran Čolović sam sebe predložio u Turističku organizaciju

HTU: Goran Čolović sam sebe predložio u Turističku organizaciju

15
Podijeli

Uoči sjutrašnje vanredne sjednice Skupštine TO Herceg Novi, na kojoj treba da bude razmatrana inicijativa osam članova Skupštine za smjenu Izvršnog odbora, iz Hercegnovskog turističkog udruženja uputili su otvoreno pismo  predsjedniku Skupštine Turističke organizacije i potpredsjedniku Opštine, Draganu Jankoviću. Zahtjevaju da preispita članstvo Gorana Čolovića u Skupštini Turističke organizacije Herceg-Novi.

– Iz sredstava informisanja smo prošle godine saznali da je g. Čolović član Organizacije ispred turističke privrede Herceg-Novog. Pitali smo se koju to turističku privredu zastupa, odnosno ko ga je izabrao i na kom sastanku. Znamo da je postojalo Udruženje turističkih agencija, formirano prije petnaestak godina.Neki naši članovi su bili osnivači tog udruženja i napustili su ga, jer udruženje nije aktivno već deset godina. Većina agencija, osnivača tog udruženja, više ne postoji. Koliko znamo jedini aktivni član Udruženja turističkih agencija je Turistička agencija Gorbis, odnosno Čolović. Zaključak se nameće da je Čolović sam sebe predložio u Turističku organizaciju – navode čelnici Hercegnovskog turističkog udruženja, Ilija Sladović i Ranko Šabanović.

Picerija i restoran

Oni su pokušavali da stupe u kontakt sa tadašnjom predsjednicom opštine, imali su i konkretne predloge i inicijative:

– Nije se udostojila da nas primi. Mogli smo samo sa žaljenjem da konstatujemo da mi kao članice Turističke organizacije nemamo nikakvu komunikaciju sa matičnom organizacijom, kao ni predsjednicom organizacije.

Prošle godine je osnovano  Hercegnovsko turističko udruženje  koje okuplja turističke subjekte – agencije, rent a car agencije, izdavaoce privatnog smještaja, turističke vodiče itd. Kako navode, imaju petnaest članova. Svi su obveznici plaćanja članskog doprinosa i samim tim žele da učestvuju u radu, kako Turističke organizacije, tako i Skupštine opštine i odgovarajućih radnih tijela, kad je o turizmu riječ, u skladu sa Statutima i Poslovnicima o radu.

– Spremni smo za razgovor, imamo i dalje konkretne predloge radi poboljšanja turističke ponude i turističkih sadržaja, kao i ostvarivanju boljih finansijskih rezultata. Nadamo se da ćemo u direktnoj komunikaciji moći izložiti neka naša viđenja – poručuju  Sladović i Šabanović.

U zaključku Agencije za sprječavanje korupcije vidi se da je na saslušanju Goran Čolovic izjavio da je njega izabralo Udruženje Agencija. Osim toga prema potvrdi iz kabineta predsjednika opštine, od 18. maja prošle godine, u Agenciji za sprječavanje korupcije utvrdili su da je Goranu Čoloviću prestala javna funkcija člana Skupštine,te člana IO TO Herceg Novi, kao predstavnika Opštine 15. januara 2016.

– Čolović je sa pozicije predsjednika IO Turističke organizacije pokušao da ugasi konkurentske agencije u gradu.To je koštalo Turističku organizaciju oko 250 hiljada eura za dvije budžetske godine, vidi se iz finansijskih izvještaja. Čolović je uspostavio relaciju da su agencije i Turistička organizacija protivnici, a po Zakonu agencije su članice TO i plaćaju članski doprinos – tvrde iz Hercegnovskog turističkog udruženja.

15 Komentari

  1. Turistička organizacija je ….. pojava! Svi da daju otkaz, tamo treba postaviti potpuno novi kadar, rade neškolovani i i primitivni ljudi! Odvratno! Naravno isto učiniti i u. Odovidu

  2. Sramota od Čolovića. Kada je funkcionerima lični interes iznad interesa grada stradaju građani. Podignite krivičnu prijavu pa da se sudski organi malo pozabave sa ovom temom.

  3. Dobrovoljni članski doprinos turističkoj plaćaju sve firme i butici i piljare tako da me zanima da li se i oni nešto pitaju i da li oni mogu koga što pitati. Jer do sada nisu mogli

  4. Ne mora covjek biti od rodjenja u turizmu da bi nesto znao. Evo Colovic je godinama u turizmu pa mu je u turistickoj vrhunac bio da prodaje karte opstinarima. Ako agencije placaju clanarinu t.organizaciji onda imaju pravo i da se pitaju. Makar formalno da ih neko primi. Ne u gorbis vec u turisticku. Razdvojite to!

  5. Jos da mi neko kaze sta ilija Sladovic radi u T.O? ”covjek” radi sa gradjevinskom firmom tj strujom? Nidje veze….Nego da sad nije Andrije kriv mozda kao gospodji Dabovic? ili mozda Peulic? ne branim ih daleko od toga…ali eto.Ako se neko sjeti od kad je Ilija turisticki radnik neka mi javi 😉

  6. Zamislite šta je politika (i TO je neka vrsta politike) kad su se udružili predsjednik Demokrtaske Srpske Stranke HN Šabanović i član DPSa Sladović !!? Šta ti je fotelja majko moja..

  7. Eto toliko o tome…Da se covjek zacrveni svojih sugradjana…Umjesto da se povuce iz fotelje,on potpiruje vateu i sebi iskopava sve dublju rupu…Moj Gorane sta ce ti ovo…

Ostavite komentar

*

code