Početna Društvo Humanost Zorice Drakulić Vidaković bez granica: Za osam porodica dodijelila novčani dio...

Humanost Zorice Drakulić Vidaković bez granica: Za osam porodica dodijelila novčani dio Oktobarske nagrade

12

Svečanu sjednicu SO Herceg Novi obilježila je dodjela Oktobarskih nagrada Oliveri Doklestić, za zaštitu i promovisanje kulturne ostavštine grada i Zorici Drakulić Vidaković za humanitarni rad, te Povelje glumici Tanji Bošković. Obrazložnja prvi put jednoglasne Odluke žirija pročitao je predsjednik, dr Nenad Sekulić.

Olivera Doklestić je govorila o svom književnom opusu, vjerujući da svako književno djelo služi čovječanstvu:

– Nije lako biti čitan i priznat u sopstvenoj sredini, gdje nas svi znaju, gdje smo praćeni od malih nogu, preko zabavišta, školskih dana, preko stotina drugih događaja, adolescencije, do doba zrelosti – kazala je ona i poručila da nije do sada bila neko ko je primao nagrade. Ali, njena inspiracija uvijek će biti Herceg Novi i Boka.

Vidno uzbuđena i nenaviknuta na govore, humanitarka Zorica Drakulić Vidaković istakla je da je za sve akcije koje je organizovala najveće priznanje bio osmjeh onih koji su dobili pomoć:

– Ova Oktobarska nagrada pripada svima vama, jer da nije bilo vas i vaše podrške u svim akcijama koje su realizovane ni ja danas ne bih bila ovdje – poručila je dobitnica najvećeg opštinskog priznanja.

Da li od treme, da li od skromnosti Zorica je propustila na bini da kaže da je odmah novčani dio nagrade dodijelila onima kojima je to prijeko potrebno:

– Zvali su me iz Opštine još u petak da mi uplate 1800 eura na žiro račun, a ja sam odlučila da to podijelim na 8 porodica, kojima je neophodno za stanarinu, ogrijev, odjeću, obuću, lijekove – kazala nam Zorica, nakon Skupštine.

Inače, Povelju Herceg Novog i status počasnog građanina iako je dobila, na svečanosti nije uručena Tanji Bošković. Ona nije uspjela zbog lošeg vremena da stigne ovoga puta u, kako kaže, njenu drugu kuću, Herceg Novi.

Na svečanoj Skupštini je prvi put ove godine za Praznik grada uručeno i priznanje najboljoj studentkinji Ivani Banićević, koja pohađa magistarske studije hemijske tehnologije – ekološkog usmjerenja na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Ivanu priznanje raduje i čini ponosnom, pa je obećala da će u budućnosti opravdati radom ukazano povjerenje.

Inače, svečana sjednica otvorena je intoniranjem crnogorske himne. Predsjednik SO dr Miloš Bigović pozdravio je brojne goste, ambasadore BIH, Hrvatske, Poljske, zamjenike ambasadora Rusije, Rumunije, Mađarske, konzula Republike Srbije, predstavnike OEBS-a, savjetnike u ambasadi Bugarske i Azerbejdžana, predstavnike diplomatskih misija, generalnu direktoricu Direktorata za upravu, predstavnike Vojske, svih vjerskih zajednica, gradova pobratima i prijatelja, opština u Crnoj Gori kao i predstavnici političkih partija na lokalnom i državnom nivou.

Obavijestio je da je jutros delagacijha Opštine Hreceg Novi sa predstavnicima organicacija boraca NOR-a 1941-1945 godine, antifašista i Vojske Crne Gore, položila vijence i cvijeće na spomen obilježje na Sat kuli, na spomenik strijeljanim rodoljubima 1014-1918, kod Manastira Savina i na spomen kosturnicu na Savini palima u NOR-u 1941-1945.

Minutom ćutanja odata je pošta rodoljubima koji su dali živote za slobodu domovine i dostojanstven život građana.

Na Skupštini je prikazan kratak film o dostignućima u opštini Herceg Novi u prethodnoj godini, a gostima je podijeljena i za ovu priliku štampan i bogato ilustrovan bilten “Godina uspješnih projekata i saradnje sa građanima”.

12 Komentari

 1. Olivera je ukrala show i odrzala govor o samoj sebibh trajanju duzem od muzickog programa ukupno… svakom pametnom je bilo neprijatno u njeno ime

  12
  1
 2. Bravo Zorice što si tvoju nagradu podijelila siromašnima. Na potezu je političarka i direktorka Olivera (Novska lista), da vidimo šta će da uradi sa novčanim dijelom nagrade. Sad je Olivera na potezu.

  15
  1
 3. Stvarno ne znam zasto je ova Zorica dobila nagradu. Olivera nije ni sa kim trebala nagradu da djeli. Pozdrav za Oliveru i novsku listu! Ubjedljivo najbolje kadrove ima Novska lista. Trebao je mladi direktor Turističke da dobije nagradu umjesto Zorice. Koliko je samo više turista bilo ove godine u odnosu na prošlu!

  1
  25
  • Svaka čast na komentaru, nije trebala da dijeli nagradu,inače se na parketu uživila kao da je noć posvećena samo njoj. Zorici definitivno nije bilo mijesto u Dvorani, vrijedi puno više od svih onih koji su držali govor tu noć.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code