Početna Naslovna Hunguest hotel: Glavna sezona zadovoljavajuća, slab buking za postsezonu

Hunguest hotel: Glavna sezona zadovoljavajuća, slab buking za postsezonu

0

Glavna turistička sezona u hotelu mađarske kompanije Hunguest bila je na zadovoljavajućem nivou, a tokom jula i avgusta zabilježili su najveću popunjenost. Ipak, prognoze za postsezonu nijesu obećavajuće, pa je menadžment već donio odluku da će hotel krajem oktobra biti zatvoren kao i ranijih godina. Ponovno otvaranje objekta menadžment planira u aprilu sljedeće godine.

To je u razgovoru za Radio Jadran kazala izvršna direktorica hotela, Rita Lukaš. Prema njenim riječima, sezona je protekla kao i kod drugih hotelijera u gradu:

„Najviše gostiju je bilo iz regiona, Srbije i Bosne i Hercegovine, zatim Ukrajine, uz manji broj gostiju iz Mađarske. Hotel trenutno radi sa pola kapaciteta, odnosno u hotelu boravi oko 250 gostiju, uglavnom članova tradicionalne naučne konferencije YUCOMAT“, precizirala je Lukaš.

Ipak, menadžment je zadovoljan sezonom, koja je bila neuporedivo bolja nego prošlogodišnja, što se ne bi moglo reći za poslovanje tokom čitave godine:

„Sezona je bila teška u svakom smislu. Predsezone nije bilo, sve je kasnilo i sve smo radili u tzv. „last minute“. Kasnile su rezervacije, radnike smo kasnije angažovali, bilo je teže nego ranijih godina. Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju, nije bilo loše“, ocijenila je Lukaš.

Buking za predstojeći period je loš, sve je neizvjesno:

„Krajem oktobra zatvorićemo hotel, mada nam je posjeta upitna i tokom oktobra. Već sada smo na 50% popunjenosti kapaciteta, ali nadam se da ćemo izdržati do kraja oktobra“, kazala je Lukaš.

Hotel bi ponovo trebalo da bude otvoren u aprilu naredne godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code