I dalje mnogo komunalnih problema

I dalje mnogo komunalnih problema

3095
5
Podijeli

Apelima za pomoć pri rješavanju komunalnih problema u Herceg Novom, građani i dalje zasipaju redakciju Radija Jadran. Vjerovatno računajući da će tako gradske službe brže reagovati.

Većina problema je u nadležnosti “Čistoće” i “Stambeno komunalnog” preduzeća. Tiču se odlaganja zelenog otpada pored kontejnera, prljavim plažama, polomljenih prozora u nekadašnjem hotelu „Plaža“ u Zelenici.

Picerija i restoran

Iz resora lokalne uprave su više puta takođe ukazivali na učestalo odlaganje zelenila, uzaludno moleći građane da to ne čine, nego da pozovu „Stambeno komunalno“ da dođe sa kamionom.

U Đenovićima u blizini restorana Papagaj neko je odložio isječene grane i pokošenu travu iz dvorišta. Na plaži Stara banja nalazi se velika količina morske trave i plastičnog otpada.

Kontaktirali smo načelnika Komunalne policije, Ranka Konjevića, koji je ponovio apel da se zeleni otpad ne odlaže uz kontjnere, nego da građani i firme  kontaktiraju “Stambeno komunalno” preduzeće.

–  Znamo za ove probleme  i izdato je Rješenje da “Stambeno komunalno” preduzeće ukloni morsku travu sa Stare banje. Zašto to već nisu uradili,  provjeriću, ali moguće je da je riječ o novoj gomili morske trave i otpada koji more izbacuje. Do sjutra će zeleni i drugi otpad sa plaža biti uklonjen – kazao je Konjević.

U Zelenici je problem specifične prirode, a riječ je o izlomljenim prozorima na zgradni nekadašnjeg hotela “Plaža” jednog od vlasnika Ćabe Mađara. Konjević je kazao da se radi o privatnoj svojini, ili nezavršenoj restituciji, pa nije mogao da precizira do kakvog rješenja će doći.

5 Komentari

 1. Zvali smo komunalno 3 dana da dodju kamionom po zeleni otpad (da i platimo odnosenje ako treba) i na kraju nisu ni dosli pa smo angazovali privatnika da to odnese ko zna gde. Toliko o tome “zovite, doci cemo”. Nece doci.
  6  1
 2. Veliki problem za stanovnike Meljina je, od kada je kolektor počeo sa “probnim radom”, smrad, naročito u večernjim i noćnim časovima….Kada ce neko da se pozabavi tim problemom?
  10  0
 3. Prljavo i puno smeća je svuda.Ne može to trajno riješiti ni jedna firma, ako se građani neodgovorno i nekulturno odnose prema svom gradu, i uopšte okolini. Ostavljaju kese sa smećem na trotoarima, ispred ulaza u zgradu, svuda, bitno da ga iznesu iz svoje kuće.Ne znam koliko košta to, ali jedino kamere i kazne to mogu riješiti.Vidim to svaki dan u naselju gdje živim…
  19  0
 4. Kod semafora se ne može proći od oleandera i drveća koje se “nadvilo” na trotoar. Pisao bih do sutra o komunalnim problemima ali nema smisla jer se dobro zna da se grad raspada ali ovo nije problem da se isječe jer turisti i građani
  ne mogu proći.
  14  2

Ostavite komentar

*

code