Početna Društvo I Đenovići spremni za feštu od mimoze, ribe i vina i Kaliopi

I Đenovići spremni za feštu od mimoze, ribe i vina i Kaliopi

9

Mjesna zajednica Đenovići, u saradnji sa privrednicima i sponzorima okončala je aktivnosti za predstojeći vikend u kojem počinje 51. Praznik mimoze.

Kao “polazna tačka” velike povorke Gradske muzike, mažoretki trombonjera i maski na fešti od ribe i vina u subotu ujutru, u MZ su se potrudili da kao dobri domaćini goste dočekau ribom, vinom, priganicama i lozom. Uz to, svi će dobiti po stručak mimoze.

Prema riječima predsjednika Mjesne zajednice Miloša Bojanića, očekuju dobru posjetu za prvi mimozin vikend, iako je većina privatnih izdavalaca, smještaj ustupila radnicima rizorta Portonovi. Interesovanje je veliko, pa su osim prepoznatljivog gurmanskog dijela fešte, obezbijede i kvalitetne muzičke izvođače.

Obezbijeđeno je 100 kg ribe koja će se zajedno sa priganicama i roštulama, prigati na 5 lokacija, između 150 – 200 l vina, kao i 12 paketa mimoze, odnosno oko 120 kg mimoze. Na dvijema vatrama pržiće se riba, a na ostale tri priganice.

“Prva vatra za priganice, roštule, smokve i lozu biće kod Portonovoga, odakle kreće povorka ka Đenovićima. Druga vatra sa priganicama je kod Mjesne zajednice, a treća na igralištu kod Doma kulture. Na preostale dvije lokacije pržiće se riba – ispred kafića Prc – bivši Dom penzionera kao i ispred Mjesne zajednice”, pojasnio je Bojanić.

Domaćini će od ranog jutra biti na nogama, a posjetioce će služiti već od 9:30 . Tada će Mjesna muzika Đenovići početi sa nastupom kod zgrade Mjesne zajednice, u iščekivanju glavne povorke. Potom će nastupiti KUD Sloga i klapa Castel Nuovo, dok je glavna zvijezda makedonska diva Kaliopi, čiji loncert počinje u 12.30 h kod Doma kulture Đenovići.

9 Komentari

 1. Sramota za ljude koji vode MZ Djenovice da u istom danu organizuju muzički program kao sto se vec vise decenija odvija u Baosicima.
  Ocigledno Zele da sto vise gostiju otmu ili da ne dodje u mjesto pored.
  To se zove nepostojanje tradicije i komsijske MZ.
  No,kakvi su ljudi,takav im je i obraz-djela sve govore.
  P.s. Treba sto vise desavanja,svaka čast za org.,medjutim ne u istom danu.

  3
  5
  • Prije 33 godine bio je dječji maskembal u Đenović-u,paljenje karnevala i mnoge toga zanimljivog i hvala bogu da se konačno gostima nešto ponovo ponudi!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code