I ŠĆEPO ODLAZI IZ „JADRANA“

I ŠĆEPO ODLAZI IZ „JADRANA“

192
0
Podijeli

milos scepanovic rjNakon sedmodnevnih „medijskih putešestvija”, golman crnogorske vaterpolo reprezentacije, Miloš Šćepanović, gostovao je danas i u Jadranovom studiju. Nije lako svakom se odazvati na pozive, ali kako Šćepo kaže „to nam je bila i obaveza i prema navijačima i svima koji nas prate, iako to uzme dodatne energije. Ali – mi smo profesionalci”.
Popularni Šćepanović, pravi odmor planira tek od ponedjeljka, dok su njegovi saigrači iz reprezentacije već otputovali u inostrane klubove za koje igraju.
„Utisci se i dalje sabiraju nakon finala. Ostaje žal za tim zlatom do kojeg smo bili na korak – ali drugo mjesto na svijetu je ipak fantastičan uspjeh, pogotovo za malu Crnu Goru”, ponavlja Šćepanović. Crnogorske „ajkule” svečano su dočekane na podgoričkom Trgu republike prošlog vikenda, ali ako je suditi po reakcijama navijača koji su ih bodrili iz svih gradova – dočeke je trebalo organizovati i u Herceg Novom i Kotoru. Šćepanović je podsjetio da su nakon zlata iz Malage, po slijetanju na tivatski aerodrom, obišli i Kotor i Cetinje i na kraju otišli za Podgoricu – što je fizički neizdrživo.
„Nisam nigdje vidio da se dočeci tako organizuju. Jednostavno, oni se prave u glavnom gradu, ali ako neke opštine za „svoje” igrače odluče da naprave neki poseban doček – i to je jako lijepo. Nas je prije par dana ugostio predsjendik opštine Dejan Mandić, što je veoma bitno jer se najteže dokazati i ostvariti u svom gradu. Kad osjetiš da si prepoznat i priznat u svom gradu gdje si rođen – onda to zaista mnogo znači”.
Šćepanović je naglasio i da se u reprezentaciji dosta osjeti i nedostatak Vladimira Gojkovića, Borisa Zlokovića i Aleksandra Radovića, što bi bio hendikep za mnogo „jače” ekipe da nemaju „podršku” u bazenu igrača koji su odavno upisani velikim slovima u libre svjetskog vaterpola.
No, ni „Šćepa majstora”, kako ga tradicionalno bodre i zovu navijači, naredne sezone nećemo gledati na golu „Jadrana”, na Škveru. Kako nam je rekao, još uvijek je u pregovorima sa nekim inostranim timovima, ali dok sve ne bude konačno – ne želi da otkriva gdje će zaigrati nakon 16 sezona koje je proveo u matičnom klubu.
I konačno uz svo radovanje koje su nam crnogorski vaterpolisti priredili osvajanjem svjetkog srebra, ostaje žal što ove sezone ni u jednom crnogorskom klubu neće biti niti jednog od njih.
To svakako govori o finansijskom stanju u vaterpolo klubovima, ali valjda se pali i „crvena lampica” svima koji su za naš sport zaduženi. Posebno za visokotrofejni sport kao što je vaterpolo, za koji su neki mišljenja da bi ga trebalo proglasiti nacionalnim sportom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code