Početna Društvo I naredne sedmice nastava iz školskih klupa

I naredne sedmice nastava iz školskih klupa

1

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje redovno će raditi naredne sedmice, od 12. do 16. aprila.

Foto: Pixabay

U ostalim opštinama u Crnoj Gori (Danilovgrad, Mojkovac, Podgorica, Šavnik, Pljevlja, Andrijevica, Kolašin, Nikšić i Berane) javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole i četvrtog razreda gimnazije i stručnih škola, koji će u svim opštinama nastavu pohađati u školi.

„Ovakva odluka je donijeta radi dodatne podrške polumaturantima i maturantima, uzimajući u obzir da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obaviti 13, 14. i 15. aprila 2021. godine, dok će se polaganje stučnih i maturskih ispita obaviti od 24. aprila do 9. juna 2021. godine“, saopšteno je iz Vlade.

Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprječavanje epidemije.

Odluka je donesena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

1 komentar

  1. Da li iko moze shvatiti sta pricaju oni experti na pressu? Upetljaju ekonomiju, turizam uz voditeljicu koja se ponaša kao da je u seoskom domu kulture. Uzas , da nije Vijesti i Radio Jadrana ne bi znali sta su htjeli rec. Pitajte Pg kako ovi u Nk🤪

    9
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code