Početna Društvo I naredne sedmice nastava online i “katanac” na vrtiće

I naredne sedmice nastava online i “katanac” na vrtiće

5

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku da nastave sa onlajn /online/ nastavom i tokom naredne sedmice.

Foto: Pixabay

Iz tog resora su saopštili da će predškolske ustanove ostati zatvorene.

„Peporuka je upućena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja“, kaže se u saopštenju.

Onlajn nastava za osnovne i srednje škole emituje se na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici tog resora.

Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

Iz Ministarstva podsjećaju i da su sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni na You Tube – kanalu Uci Doma i na portalu www.ucidoma.me i da su razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.

“O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, dodali su iz Ministarstva.

5 Komentari

 1. Bravo. Ispravno. U toku je vakcinacija starih, tako da unucad nece donijeti koronu iz skole prije nego sto dodje do revakcinacije. Cim su zatvorili skole smanjen je broj oboljelih.

  10
  4
  • Vjerovatno nemate djece, ili su vam odrasli, jer mi roditelji vidimo šta se s njima dešava, pa i sa onima najvrijednijima. Ovo je za njih propast, to morate shvatiti. Treba kontrolisati zaražene, a ne zdrave. To nema smisla.

   9
   10
   • Roditelj sam i više volim zdravo dijete pored sebe.
    Realno, škole ni sapuna nemaju, a da ne pričam o neodgovornim roditeljima koji bolesnu djecu šalju na časove i koji bez testa znaju da nemaju koronu. Takvih ima koliko voliš.

    12
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code