Početna Društvo I naredne sedmice škole i vrtići redovno rade u Novom

I naredne sedmice škole i vrtići redovno rade u Novom

4

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Danilovgrad, Bar i Mojkovac redovno će raditi naredne sedmice, od 5. do 9. aprila, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

U ostalim opštinama u Crnoj Gori javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, koji će u svim opštinama nastavu pohađati u školi.

Ovakva odluka je donesena u cilju dodatne podrške učenicima devetog razreda, uzimajući u obzir da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obaviti 13, 14. i 15. aprila 2021. godine.

Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

Odluka je donesena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni.

4 Komentari

 1. Osteceni ste vi roditelji koji uzimate sebi za pravo da komentarisete rad profesora. Za to je mjerodavan samo inspektor, a vi to nijeste.

  2
  1
 2. hahahaaha zivimo od srede do petka, preko vikenda, pa ispočetka…
  što više stresa za narod, neizvjesnosti, straha…
  a pravog razloga nema…no stado snom mrtvijem spava.

  • Da ti kažem, u ovoj situaciji sa školom profitiraju samo neradnici. Oni prolaze lako, nešto se malo nauči da se dobije dva, tri, ostatak vremena se ništa ne radi. Djeca što hoće visoke ocjene se opučiše od učenja, jer je malo vremena da im se razjasni, moraju se sami snalaziti u sedmom, osmom razredu osnovne škole, kao da su na fakultetu. I pored svog truda, faliće im brdo znanja kad dođu do mature i prijemnog ispita. E, takvoj djeci treba pomoći, nagraditi ih ocjenom više, da ne izgube motiv u ovoj teškoj situaciji. Ovim drugima je svejedno, oni su na raspustu već odavno.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code