I ove godine nastava u Institutu za đake OŠ “Dašo Pavičić”

I ove godine nastava u Institutu za đake OŠ “Dašo Pavičić”

11
Podijeli

Informacija koja je “procurila” u novskoj javnosti da ove školske godine OŠ “Dašo Pavičić” neće moći da koristi objekat Instituta Igalo za izvođenje nastave za područno odjeljenje, nije tačna, kazao je za Radio Jadran direktor škole, Branislav Krečković.

Za danas u 17 časova je najavljen sastanak roditelja i direktora škole, što su neki protumačili kao alarm da je nastavi u Institutu došao kraj, međutim riječ je samo o redovnim aktivnostima uprave škole:

Picerija i restoran

– Otkako sam preuzeo ovu školu obilazim sve područne jedinice. Održavamo kolektivne roditeljeske sastanke i u područnim odjeljenjima u Sutorini i Igalu, da vidimo sa kojim se problemima suočavaju, šta je potrebno otkloniti, da porazgovaramo sa roditeljima oko organizacije smjena. U Igalu imamo aktivnosti koje moramo da sprovedemo, pogotovo ono što je alarmantno. Prošle godine su tražili zvono da se ugradi i zaštitne rešetke, što smo i obavili – navodi Krečković.

Lani su u Institutu, najviše zahvaljujući roditeljima koji su  izdvajali novac, okrečeni unutrašnji zidovi, u red dovedena fiskulturna sala i nabavljene nove klupe. Krečković ocijenjuje da je škola u solidnom stanju.

Otkako je u tom objektu smještena područna jedinica OŠ “Dašo Pavičić”, prije 25 godina, ozbiljnih ulaganja nije bilo, zbog čega pojedini roditelji danas brinu za bezbjednost djece.

Iz Ministarstva prosvjete su ranije kazali da nemaju zakonsko pravo da ulažu sredstva u objekte koji nisu u vlasništvu ovog Vladnog resora, a kojeg pored toga čeka i privatizacija.

Prije tri godine nezavisna grupa građana pokrenula je inicijativu za izgradnju škole u Igalu, a podršku su u martu 2017. godine dobili iz lokalne uprave.

U aktivnostima tokom predizborne kampanje za lokalne izbore u Herceg Novom 2017. godine predsjednik Vlade, Duško Marković kazao je da su u kapitalnom budžetu za tu godinu opredijeljena sredstva za izradu projekta, te da će u budžetu za 2018. godinu biti planirana sredstva za početak gradnje novog školskog objekta.

Novi PUP Opštine Herceg Novi obuhvata izgradnju škole na lokaciji Šištet Bare u Igalu, gdje je planirana i izgradnja Autobuske stanice i stambene zgrade za državne namještenike i penzionere.

Igalu, kao najvećoj Mjesnoj zajednici u opštini Herceg Novi neophodna je škola, jer je objekat na Toploj predviđen samo za 700 đaka. Ove godine upisano je skoro duplo, preko 1300.

11 Komentari

 1. Njoj odgovara da napisemo ime,jer to radi iz licnih kompleksaskih pobuda. Ako joj ne odgovara Igalo,mogla je svoje dijete da prebaci na Toplu,ali mora malo pokazati “moc”. Na svim portalima,kao i na svojoj stranici koja “zastupa” roditelje okrivljuje upravu,prodaju banje i sl,a u viber grupama perfidno obradjuje roditelje protiv ostanka u Igalu. Sramno je sto su roditelji sebi dali za pravo da mogu da ponizavaju,vrijedjaju pa cak i prijete uciteljima. Kod vecine direktora roditelji ne smiju ni da stanu ispred vrata,a ovom koji je htio nesto da uradi ovo napravise. Prethodnik nije znao ni koliko djece ima u Igalu,mozda je jednom posjetio skolu i zvali su ga smoki jer je “dobrica”. “Gospodji” i pomocnicama neka je na cast i …sve se placa

  5
  3
 2. Mico, istina živa. Kumborska škola je pred zatvaranjem ako roditelji nastave iz ličnog kompleksa upisivati djecu u Zeleniku i onda ih voziti ujutro i popodne izigravajući brižnost. A najbolji su đaci tradicionalno bili baš iz kumborske škole.

 3. Ne znam sto pominjete jednog roditelja, kad mi je malo sumanuto da zbog njega se zatvara skola. Privatizacija je ociglednija, i da drzava tako odjednom daje eto 80 000 eur za renoviranje neke sutorinske skole. Ima li ta skola taj atest ? Za koji kapacitet je planirana ta isturena skola? Mogu li se djeca bezbjedno pjeske vratit kucama ili ce ih vozit ko krtolu dje ih pokupe i izbace ? Zasto se ta odluka o migraciji djece bez pristanka roditelja sprovodi u septembru ? Zar nije ociglednije da je sutorinska skola manje bezbjedna od djecjeg u ovom momentu? Je li save the children pod pokroviteljstvom unicefa bio u sutorini ili na djecjem odjeljenju prije ili poslje zemljotresa? Iznosio je gosn direktor malo nedosljednosti danas, ali bice vrela jesen definitivno, u Igalu.
  20 godina, lokalna vlast i vlada nisu u stanju rijesiti neku skolu i Igalu.
  21 vijek!

  9
  1
  • O prodaji banje se govori evo 5 godina,pa je skola radila dok se zvanicno ne potvrdi prodaja. Drugo,skola u Igalu je sada u boljem stanju nego zadnjih 20 godina. Trece,dokazi postoje ko je i zasto ovo pokrenuo. Znaci,dva odjeljenja petog su po ranijem sistemu isla na toplu,ove godine je odluceno da ostanu u igalu zbog prebukiranosti. Isti dan je zena saopstila da je razgovarala sa upravom banje i iznijela brigu o bezbjednosti i trazila(bez saglasnosti ostalih roditelja) odgovornost za bezbjednost djece. Cetiri godine je njoj bila bezbjedna skola jer joj je odgovaralo,a sad odjednom propast. Ali nas jadni narod svaka šuša lako potpali. Na roditeljskom ,roditelji kao neartikulisana rulja,a ona ,koja je i vise nego puna komentara na svim portalima cuti kao zalivena i sa osmijehom posmatra “svojih ruku djelo”.

   3
   2
 4. Hahahaa, ovo je nevjerovatno. Već su vijesti objavile da će djeca ići u Sutorinu, tako da što se tiče ovog direktora kod njega se zna da danas kaže jedno za dva minuta drugo!!!

  8
  2
 5. Malo je otmenih roditelja .Roditelji su uzasni .Imaju komplekse .Ljudi iz Igala upisuju djecu na Toplu iz Sutorine u Igalo i tako redom stvorio se haos u skolama .Od generacija se prave debili.Roditelji svojim ponasanjem stvaraju lose generacije

  23
  2
  • Pa,ovaj haos je i napravila grupa roditelja petog razreda. Kada je saopsteno da peti razred ide u Igalu,a ne kako se prvobitno mislilo na Toplu, digli su buku kako skola nije bezbjedna. Zasuli ministarstvo pismima,slali portalima… e sad kad sutorina ne odgovara izvrcu pricu i pripisuju upravi skole upravo ono sto su sami govorili i radili. Sludjeno prosledjuju nepotpune i netacne informacije po vb i fb grupama i prave konfuziju. Skola nije dobra,ali bolju nemamo . Dvadeset godina je bila u gorem stanju,pa dok je tim “briznim” roditeljima odgovaralo bila je bezbjedna. Svakim danom sve sve jadniji,pih

   12
   3

Ostavite komentar

*

code