I ove sezone falilo parking mjesta u Novom, ali kasa Parking servisa...

I ove sezone falilo parking mjesta u Novom, ali kasa Parking servisa puna

22
Podijeli

Iako će 9. septembra biti tek mjesec kako je postavljen za v.d. direktora Parking servisa, Jadranko Tomašević je za Radio Jadran ocjenjuje ovogodišnju sezonu, stanje u kojem je zatekao firmu, a govori i o planovima.

Još ne raspolaže tačnim podacima oko naplate parkinga i ostalih usluga, ali kaže da je sezona bila pozitivna po poslovanje, kao prošlogodišnja. Rukovođenje firmom preuzeo je bez ikakvih zatečenih problema:

Picerija i restoran

“Sve što sam zatekao je uredno, firma posluje na prošlogodišnjem niovu. Imali smo 33 zaposlenih, odnosno 27 na neodređeno vrijeme, dok je 5 bilo uposleno tokom sezone. Riječ je o studentima, a pošto je sezona okončana, ugovor sa njima je raskinut. Cilj mi je iznaći način da se naprave etažne garaže u gradu, kako bi se ulice, koliko je moguće, oslobodile parkiranih auta”, kaže Tomašević.

No, to je projekat koji prije svega zahtijeva ogromna finansijska sredstva, pa u ovom trenutku on nije mogao da precizira da li će to biti gotovo do početka sljedeće sezone:

“Najveći problem su naravno sredstva. Zato nastojimo da ostvarimo neko partnerstvo. Sada raspolažemo sa 1000 parking mjesta, od čega je za nepokretna lica predviđeno oko 90. Prema studiji Agencije za izgradnju i razvoj grada, potrebno je oko 8 hiljada mjesta”, navodi on.

U zavisnosti od vrste terena i drugih uslova, biće i cijena izgradnje odnosno postavljanja garaža, što će svakako biti veliki izdatak za Parking servis. Ztao je najbolje rješenje tražiti partnera.

Stara ideja da se demontirana garaža sa glavne Autobuske stanice postavi na staro Zanatsko na Škveru nije realizovana iz jednog razloga:

“U razgovoru sa zastupnikom vlasnika zemlje, došli smo do zaključka da je to neisplativo. Montaža je jako skupa, a zastupnik je tražio još neke dodatne radove koji se ne bi isplatili. Aproksimativno taj zahvat bi koštao oko 90 hiljada eura, a možda i preko, a opet ne bi bilo trajno rješenje”, uvjerava naš sagovornik.

Ipak, makar za kratko vrijeme silazak do Škvera bio bi olakšan, jer bi se uklonila auta vlasnika stanara obližnjih kuća, pa bi najprije kola Hitne pomoći i vatrogasna mogla prije stizati na intervencije po Šetalištu.

Osvrćući se na kaznenu politiku ovog društva sa ograničenom odgovornošću, Tomašević tvrdi i da Parking servis ne sprovodi selektivnu naplatu parkiranja. Takođe ni postavljanja “kandži”, kakav je recimo bio slučaj sa inostranim turistima u Meljinama prije dvadesetak dana. Iako sa jedne strane grad kao domaćin šalje ne baš srdačnu dobrodošlicu tim činom, Tomašević navodi da su službenici samo radili svoj posao, jer su i gosti učesnici saobraćaja i trebalo bi da poznaju “pravila ponašanja”:

“U momentu kad su im kandže stavljene, bili su jedini na tom mjestu. Dok se naše vozilo vratilo i postavilo kandže, u međuvremenu su parkirana još neka. Ali čisto sumnjam da se i po Evropi neko prvo upozorava, pa tek onda kažnjava. Ja sam siguran da se u Italiji ne bi smjeli parkirati na zelenoj površini”, zaključio je Tomašević.

22 Komentari

 1. Ma dajjjjj….I djeca znaju da je u Hn problem sa parkigom i plazom i niko nista godinama ne cini…U spicu ne mozemo da primimo sve turiste nastaje krkljanac i nervoza i neljubaznost

  9
  3
  • ‘Ajde, u svakom autentičnom mediteranskom gradu je ista priča, ali u gradovima gdje se sprovode zakonske norme bez presedana prema VIP ličnostima, je komad bolja situacija i kad stanovnicima te represivne zakonske mjere udju u krv, situacija se normalizuje i sve funkcioniše besprekorno. Eto naprimjer Istarska Rivjera, Opatija, Crikvenica, Novi Vinodolski, …itd. su turistički gradovi u susjednoj Hrvatskoj koji su u prošlosti imali istovjetan problem tokom ljetnjih mjeseci, pa kad su uveli zabranu parkiranja na javnim površinama, osim na obilježenim parking placevima stanovništvo je mislilo da će izgubiti goste i bunili su se, pisali žalbe i peticije na tu odluku. Lokalne vlasti nisu htjele da popuste i sproveli su u djelo svoju odluku. ‘Gle obrta, imaju jednak broj noćenja i ništa nisu izgubili od turizma, pa sada i sami žitelji maksimalmo podržavaju nova pravili, jer red I disciplina svima odgovaraju u potpunosti. Ma koji je to noćni klub u bilo kom gradu koji ima pravo da torturiše okolinu sa muzikom, a da ne obešteti tu istu okolinu? Nažalost to ima na Balkanu, jer skoro svak je dužan nekome uslugu i sva pravila padaju u zaborav.

   14
 2. Ovo je možda nevezano za parking servis, a možda i jeste. U pitanju je komunalna policija na čelu sa mladom gđicom Marijom Andrić. Samo da pitam do kad misli da se iživljava i glumi šerifa po ulicama lupajući kazne okolo zaposlenim novljanima koji moraju da parkiraju auta 750 metara od svog radnog mjesta, jer zaboga neko je tu nacrtao da ne smije da se parkira. Sve u redu brate, naplata parkinga, parking mjesta, ali ima li malo zdravog razuma, neke logike?? Na kraju krajeva, građanske solidarnosti?? Pa nisu u istom košu novljani koji svakodnevno ovdje borave i rade i turisti koji dođu tu. Ili idemo svu bagru u isti koš,
  alo, stanite malo sinovi… nemoguće da su vam pare i idotske regule koje nameće neko sa strane toliko pomutili um i više niko ne razmišlja glavom. svojom, tuđom, nebitno, ali daj malo mozga . olabavite malo. ne treba nam niko sa strane, samo ćemo sebe nagrdit kakvi smo.

  7
  16
  • Vi “cisti” Novljani ste se pomamili,imate sulude ideje da time imate prednost u svim sferama zivota.A da ste politicki instruisani govori to sto se pomamite uvijek oko opstinskih kadrovskih rjesenja,ne smetaju vam direktori drzavnih ustanova ,policija i slicno.Dno dna.

   7
   8
   • Komentar:lignja malo si fulio tezu al nije strasno. ako opet procitas tekst bice ti jastnije. nemoj se zaletat tako sa odgovorima, zbunjujes i ovako sludjen narod sto cita. kakvi cisti novljani druye, malo si pre daleko otiso

    6
    1
 3. A što mislite ko je kriv za ovakvo stanje .Ko je davao građevinske dozvole za zgrade bez parkinga,zgrade na javnim ,zelenim površinama, u putnom pojasu,….?

  24
 4. Da li je istina da ce se besplatno parkiranje u trajanju od 30 minuta ukinuti to jest smanjiti na 15 minuta i ako jeste moze li neko da odgovori zasto ? ako se posluje pozitivno ?

  Hvala unapred na odgovoru ako ga bude

  17
  1
 5. Gospodo iz parking servisa , vi ste potpuno divlja firma , niti za jednu vasu parking kućicu nemate dozvolu za postavljanje privremenog objekta. Vas dosadašnji direktor je bio sa neodgovarajućim školskom spremom , bruka!!! Da li vi iz parking servisa plaćate komunalnu taksu po parking mjestu za svih 1000 vaših mjesta , ne gospodo ne plaćate ni centa !!!! I još sto šta !!!!

  29
  2
  • alo baza, odmori malo brate. što će nekome školska sprema da bude direktor parkinga!? halooo?! ne treba kao što vidimo ni za mnogo ozbiljnije direktore, a kamo li za ovo. a drugo, državne i gradske institucije nema šta kome da plaćaju išta. tu su postavljeni đe jesu i nema šta ko da postavlja pitanja kome šta plaćaju.
   to je isto kao kad slikavaju milicijska auta kako su nepropisno parkirana. milicija, hitna, vatrogasna, komunalna itd ima da parkiraju đe oće i đe treba, sve dok to ne ometa saobraćaj. tako isto i parking po gradu, stajaće tu đe ga grad postavi, i kućice i sve.

   4
   2
    • ja znam samo jednog časlava i to mora da je taj ako se tako pod pisao. a pošto je sto posto to on, ne bi valjda neko pisao pogrešno ime ovđe na internete, siguran sam da sam upravu! a po tvojoj reagciji sam još sigurniji…
     …brate je li moguće da si ti ovo napisao iznad?

 6. Ako ste profitabilni, vjerujemo da jeste, dali to zanači da će radnici na ulicama, autogaražama i pauku imati istu platu tokom cjele godine,kao vi u kancelariji.Uostalom oni su taj novac po kiši,žegi i vjetru zaradili a ne vi.

  19
  2
 7. Problem je sto veliki broj vozaca jednostavno nece da placa parking. A problem je i sto vlasnici stanova i ako hoce, nemaju gdje da plate neko stalno mjesto u blizini zgrade u kojoj ziv. Pa neka za to nadju rjesenje. Onda nece parkirati kod skola.

  11
  3
  • Brate moj, kad se paukom u toku jednog dana i noći prebaci 50 automobila sa mjesta na kojima prvo postaviš table sa jasnim obavještenjem i pravno usaglašenom kaznom od 500€ po prekršaju ili trajno oduzimanje vozila ako se kazna ne izmiri za 24 sata, ja garantujem da bi se “nasilnici” koji torturišu grad i bezbjednost gradjana preko noći stavili u red. Kod škola i vrtića zadržavanje maksimalno odobriti na 15 minuta i obilježiti parking mjesta za zaposlene u tim institucijama sa istaknutim tablama za svako pojedinačno parking mjesto sa punim imenom i prezimenom korisnika i registarskim brojem vozila koje može da se parkira na tom parkiralištu, kao i vremenski period naznačiti u kojem imenovani korisnik može da koristi navedeno parkiralište, pa da vidiš bato moj kako Evropska saobraćajna kultura ulazi u krv.

   17
   2
 8. Ako je kasa puna, trebalo bi da angažuju nekog da im zaposlene obuče u neke pristojnije, modernije uniforme. Ipak smo, ili bi trebalo da budemo, nekakav turistički grad. Ne vjerujem da je u pitanju neka vrtoglava razlika u cijeni u odnosu na uniforme koje im svakako moraju obezbijediti. Uz malo truda i volje, to bi dosta značilo za imidž Parking Servisa, uljepšalo bi turistima sliku o gradu, ali i sami zaposleni bi se bolje osjećali u odjeći koja ne izgleda onako izblijedjelo i ponižavajuće.

  20
  6
  • Ako niste znali, u inostranstvu postoje takvi kontrolori, ali bez ikakve uniforme, diskretno rade svoj posao da ne bi izazivali nelagodan osjecaj kod ljudi zbog uniforme.

   15
   1
 9. Nije Igalo u problemu sa parkingom vec Herceg Novi , zasto se montazni parkinzi ne postave na vec postojecem parkingu kod poste i opstinskom parkingu izmedju poste i opstine ?

  18
 10. Da vam ja iskreno kažem, ovo sa parking servisom u Herceg-Novom je čista pljačka, a na grbaču i štetu svih žitelja Herceg-Novog. U slučaju da od zaradjenih para Opština Herceg-Novi započne da gradi parkirališta i da krene u odlučnu borbu sa nesavjesnim gostima i neodgovornim mještanima koji i pored svih apela izbjegavaju plaćanje parkirališta u gradu, a zauzimanjem javnih površina u neposrednoj blizini Hercegnovskih škola i vrtića direktno utiču na bezbjednost naših najmladjih sugradjana. Ako se trenutni v.d. Komunalne Policije i Parking Servisa ne mogu izboriti sa pritiscima sa “strane” nek meni prepuste dva mjeseca vlast na obadvije funkcije. Garantujem da bi obadvije službe doveo u red, ali bi zbog toga svaki prestupnik, bio bogat ili siromašan, platio pozamašnu kaznu bez opraštanja.

  38
  5

Ostavite komentar

*

code