I PORED UPOZORENJA IZ DPS-A ODBORNICI USVOJILI FALSIFIKAT?

I PORED UPOZORENJA IZ DPS-A ODBORNICI USVOJILI FALSIFIKAT?

147
0
Podijeli

Novoizabrani članovi Savjeta javnog sarvisa Radio TV Herceg Novi su Goran Komar, Drago Šerović, Nenad Šerović, Vuk Vuković i Vanja Šuberić.

Njima je saglasnost dala vladajuća koalicija u novskoj Skupštini i pored upozorenja iz DPS-a da je procesuiran postupak zbog faslifikovanog pečata JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković na predlog za člana Savjeta, Gorana Komara.
– Klub odbornika DPS-a je dobio informaciju da se za predlog jednog kandidata u Savjetu javnog servisa koristi nevjerodostojan dokument JU Muzej i Galerija, te da postoje indicije da su akta falsifikovana. S obzirom da se radi o težoj povredi zakona treba neko iz JU da iznese zvaničan stav ili da se odredite. Jer, jedan službeni dokument je faslfikovan. Da li ste sto posto uvjereni u vjerodostojnost tog dokumenta? – pitao je Andrija Radman odbornike vlasti.
Predsjendica Skupštine Danijela Đurović je kazala da nema razloga za sumnju i da vjeruje članovima Odbora za izbor i imenovanja koji su predložili Savjet Radio Tv Herceg Novi.
Onda se nedoličnom, poznatom retorikom protiv DPS-a oglasio predsjednik kluba odbornika SNP-a Obrad Gojković.
– Javnost treba da shvati da su ovo udbaške metode DPS-a koji pravi opstrtukcije. Već sam rekao da postoje crne trojke u kulturi grada i ovo je sramota za DPS da koristi ovakve informacije, doušnike i narušava legitimitet Skupštine – bio je žestok Gojković.
Andrija Radman je odbacio ovakve uvrede i optužbe, uzvraćajući da upravo sa udbaškim metodama ima problem Obrad Gojsković, koji nikada nema argumnte, već koristi uvrede.
Predsjednica skupštinskog Odbora Zorica Gavrilović je kazala da ne zna za anonimne dojave i šta je falsfikovano, kao i da su izbarani članovi Savjeta visoki stručnjaci i intelektualci.
Tako je sa 17 glasova vladajuće koalicije, uz otvorenu sumnju da je falsfikovan pečat JU Muzej i Galerija, ipak, prošao predloženi Savjet lokalnog javnog servisa, uz preporuku predsjednice opozicionom DPS-u da procesuira svaku sumnju koju ima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code