I PORED VODE IZ REGIONALNOG – RESTRIKCIJE NA RIVIJERI

I PORED VODE IZ REGIONALNOG – RESTRIKCIJE NA RIVIJERI

0
Podijeli

kumbor mandracIako je voda iz Regionalnog vodovoda ka Herceg Novom potekla prije osam dana – mještani naselja Kumbor i dalje imaju problema sa vodosnabdijevanjem.
Predsjednik MZ Kumbor Gojko Vujnović za naš radio potvrđuje da u Kumboru vode nije bilo protekla dva dana a da je jutros puštena kasnije nego što bi trebalo. On je takođe dodao i da su evidentni kvarovi na vodovodnim cijevima, zbog kojih velika količina vode otiče, pri čemu imaju i smanjen pritisak. Prema njegovim riječima, kvarove su u nekoliko puta prijavljivali JP Vodovod i kanalizacija, ali:
“Uvijek se nađe opravdanje – ili krpimo cjevovod, ili velika je potrošnja, ili zalijevaju se bašte, ili nije pala kiša, ili Opačica nema vode – ja ne znam šta da vam kažem. Svi smo izgubili goste kad čuju da nemamo vode, a to je jako loša reklama i za Kumbor iza čitavu opštinu”. Vujnović je dodao i da su u protekla dva dana restrikcije bile znatno duže, a i da ga mještani viših zona iznad Kumbora takođe konstantno zovu jer vode nema.
“Prethodno se morala spojiti Bijela i Kamenari jer oni nijesu imali baš ni kapi vode. Obećano mi je da sjutra u 9 h budem sa gdinom Mračevićem iz Vodovoda, da bi se pokušao otklonit taj problem u naseljima iznad Kumbora, jer kad voda i dođe, ogromna količina otiče, tako da gornja naselja – nemaju vode. Nemaju vode, ponavljam!”
Jedan od mještana zaseoka Đilovići, Vojo Đilović nam kaže da vode koliko toliko imaju i da je pritisak dosta dobar međutim, kako kaže, zbog napuknutih cijevi gube se ogromne količine vode.
“Gubici su ogromni. Koliko ja znam 5 je rupa na cijevima u zaseoku – dvije su ogromne. Evo 5 godina to toči, moglo su se tom vodom snabdijevat dva Nova”.
Iz Regionalnog vodovoda se isporučuje do 60 sek l vode, ali to nije dovoljno, jer očigledno lokalni vodovodni sistem je šupalj i gubici su na mreži ogromni.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code