I TIVAT SE UKLJUČUJE U AKCIJU “SAT ZA PLANETU”

I TIVAT SE UKLJUČUJE U AKCIJU “SAT ZA PLANETU”

400
0
Podijeli

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro sjutra će, od 20.30 h na 60 minuta isključiti uličnu rasvjetu u naselju i značajno redukovati potrošnju električne energije u marini i rezidencijalnim kompleksima.

Time će podržati globalnu akciju Sat za planetu 2014.
Ovom akcjiom “Budi superheroj za planetu – iskoristi svoju snagu” iz Porto Montenegra, ali i drugih kompanija i pojedinaca Tivat će biti uvršten u grupu od više od 7.000 gradova svijeta, koji simboličnim gašenjem svjetla na sat podržavaju kampanju.
Cilj kampanje Sat za planetu – Earth Hour je da se pošalje poruka o racionalnoj potrošnji električne energije i smanjivanju i sprječavanju štetnih posljedica nastalih zbog klimatskih promjena.
U ovoj međunarodnoj akciji već godinama učestvuju brojne svjetske metropole, u kojima se gase svjetla i na značajnim turističkim objektima kao što su Koloseum u Rimu, most Golden Gejt u San Francisku ili Opera u Sidneju. Sat za Planetu se u Crnoj Gori održava peti put, uz ostvarene sjajne rezultate prošle godine – 12 gradova, 40 osnovnih i srednjih škola, i brojne organizacije civilnog društva.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code