Početna Društvo I U KOTORU POJAČAN INSPEKCIJSKI NADZOR

I U KOTORU POJAČAN INSPEKCIJSKI NADZOR

0

Kotor katedralaUprava za inspekcijske poslove i opština Kotor ostvariće punu saradnju u pojačanom inspekcijskom nadzoru tokom turističke sezone, najavili su predsjednica opštine Kotor, Marija Ćatović i direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović.
Na Crnogorskom primorju ove sezone biiće aktivno devedeset inspektora koji djeluju u različitim oblastima, posebno u okviru inspekcije rada, turističke, sanitarne i tržišne inspekcije. „Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove obavili su sastanke sa predstavnicima opština, čiji su efekti značajni ne samo za lokalne uprave, već i globalno, a krug zatvaramo sa Opštinom Kotor. Najznačajnija pitanja tiču se pojačanog nadzora ugostiteljskih objekata u zoni morskog dobra – gdje dolazi do preplitanja nadležnosti inspekcija, nelegalnih turističkih vodiča, čije pitanje treba rješavati u saradnji sa Turističkom organizacijom, neregistrovanih izdavalaca privatnog smještaja, te problema dilera soba koji je u Kotoru registrovan prvi put prošle godine i što je neophodno riješiti odgovarajućom odlukom lokalne skupštine”, kazao je Vuksanović. Rad svih inspekcija je objedinjen.One će raditi intenzivno u timovima. U proteklih pet dana, takvim radom, na osnovu prekršajnih naloga prihodovano je 120.000 EUR.
Predsjednica Ćatović je kao najveći problem u Kotoru tokom turističke sezone navela buku:
„Za Kotor je posebno karakterističan problem preglasne buke iz kafića i drugih ugostiteljskih objekata. Žalbe građana su konstantne, a zakonska rješenja ne baš najbolja, tako da bi posebno u ovom segmentu trebalo organizovati zajednički rad inspekcijskih službi”.
Do kraja sezone, u Kotoru će biti stalno prisutna četiri inspektora Uprave za inspekcijske poslove, koji će zajedno raditi sa Komunalnom policijom Kotora, kao i Turističkom organizacijom, posebno u segmentu elektronskog prijavljivanja gostiju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code