I volonterima, humanitarcima, treba hitno pomoć: Prostor za skladištenje donirane robe

I volonterima, humanitarcima, treba hitno pomoć: Prostor za skladištenje donirane robe

3
Podijeli

U bivšoj Robnoj kući Mješovitog u centru Herceg Novog napušteni prostor već nekoliko godina koriste novski volonteri kao skladište za garderobu, knjige i druge donacije koje prikupljaju za one kojima je pomoć potrebna. Ali, uskoro osraju bez njega.

Nedavno smo tu zatekli Milanku Stijović i Zoricu Drakulić Vidaković kako pakuju pomoć za petočlanu porodicu iz Rožaja i samohranu majku iz Nikšića. Uvijek nasmijane i pozitivne spremne da pomognu drugima, kažu nam da imaju dosta donacija građana, ali da moraju da napuste ovaj prostor koje koriste godinama.

Picerija i restoran

– Iz CKB banke su nas obavjestili da uskoro počinje sanacija ovog zdanja koje je u njihovom vlasništvu i da moramo da ga ispraznimo – pričaju nam one.

Dosta ljudi je naviklo da ih ovdje nađe, pa ne znaju kako će ubzduće obavljati humanu misiju, jer od prijema donacija do uručenja, ipak, odjeću, obuću i druge stvari, negdje moraju skladištiti.

Ova neformalna grupa volontera je mnogima pomogla, sada je pomoć potrebna njima kako bi nastavili sa plemenitim poduhvatima. Ko će im pomoći? Možda Opština može ponuditi rješenje ili neka firma ili pojedinac? Svejedno, ko god želi i može da pomogne, trebalo da to učini što prije, jer ove vrijedne žene nesebično svakodnevno pomažu nevoljnicima, bolesnim i nemoćnim.

3 Komentari

  1. Svaka vam cast ….a sta je sa onim prostorom gde je bila nekad gradska poslasticarnica ..kod foto Zareta….zar i to nije prazan prostor….???

    13

Ostavite komentar

*

code