Početna Društvo I zgrada Opštine u plavo povodom Dana borbe protiv dijabetesa

I zgrada Opštine u plavo povodom Dana borbe protiv dijabetesa

1

U Herceg Novom je obilježen 14. novembar Svjetski Dan borbe protiv dijebetesa sinoćnjim osvjetljavanjem zgrade Opštine plavom bojom, a prethodno i Sat kule, što je zvanična boja Ujedinjenih nacija.

Foto: FB Opština Herceg Novi

Sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić tokom ovog događaja poručio je da će lokalna samouprava i ubuduće podržati svaku akciju kojoj je cilj podizanje svijesti o ovoj bolesti i mogućnostima njene prevencije.

Osvjetljavanjem Opštine i Tore lokalna samouprava izašla je u susret inicijativi Internacionalne federacije za dijebetes i dr Nataše Radović, endokrinološkinje PZU Opšta bolnica Meljine.

Sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić i sekretar Skupštine opštine Herceg Novi Milovan Benderać posjetili su juče Bolnicu Meljine, gdje je održan čas promocije zdravih stilova života i prevencije dijabetesa. Sa dr Natašom Radović su razgovarali o aktuelnom stanju sa oboljelim od šećerne bolesti u Herceg Novom, kao i o načinima prevencije.

-Iako je odziv građana bio slabiji, vidjeli smo da smo organizaciono, kadrovski i tehnički spremni za ovakve promocije zdravlja, a što je najvažnije, imamo i podršku lokalne uprave, na čemu smo zahvalni. Ljudi u našem gradu nisu navikli na ovakve događaje, ali se nadam da će im se navike promijeniti i da će shvatiti njihov značaj. Nadam se da će pisanje u medijima, kao i upaljena plava svijetla doprijeti do uha i oka što većeg broja ljudi, kazala je dr Radović.

Lokalna uprava se sa zadovoljstvom odazvala apelu i uključila u akciju, dodala je sekretarka Samardžić:

-Želja nam je da maksimalno doprinesemo promociji svih vidova zdravih stilova života i važnosti prevencije u otkrivanju i liječenju šećerne bolesti. Edukacija je jako važan segment i zato lokalna uprava pruža punu podršku ovoj i svim sličnim inicijativama, kazala je Samardžić i zahvalila se dr Radović ističući da je ona vrijedan partner u realizaciji ovakvih akcija.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code