“I živjele su sretno” zatvara 23. HAPS

“I živjele su sretno” zatvara 23. HAPS

2
Podijeli

Hercegnovske aprilske svečanosti, 23. HAPS, zatvoriće večeras u Dvorani Park predstava Gradskog pozorišta Scena Gorica iz Velike Gorice „I živjele su sretno“.

Tekst za predstavu je pisala Nina Horvat, a režirala Frana Marija Vranković. Glumački tim čine Jelena Hadži Manev, Mia Krajcar, Katarina Baban i Selma Mehić.

Picerija i restoran

Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snežani, Uspavanoj ljepotici, Pepeljugi i Maloj sireni predstava kreira bajkoviti svijet o savremenom okruženju u kojem nije ništa kako se čini na prvi pogled.

Dekonstrukcijom bajki, na komičan način, preispituje se koncept srećnog kraja i institucije braka u 21. vijeku u kojem razvod više nije izuzetak nego gotovo postaje pravilo. Istražuju se i stereotipi u  muško-ženskim odnosima i društvenim ulogama.

Početak je zakazan za 20:30 časova, a cijena ulaznice je 5 eura. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Dvorane Park od 9 do 12 časova i od 18 do 20:30 časova.

Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti, ove godine objedinjene pod konceptom “Pozorište i bajke”, trajale su od 16. do 30. aprila.

Na HAPS-u je bilo zakazano pet večernjih predstava za odrasle i tri dječije od kojih je predstava Gradskog pozorišta Podgorica “Modro blago” otkazana.

Organizatori su JUK Herceg fest i Hercegnovsko pozorište, uz finansijsku podršku Opštine i TO Herceg Novi, a u realizaciju programa uloženo je 30 hiljada eura.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code