I zvanično: Nastavljen stečaj u Kompleksu Meljine d.o.o

I zvanično: Nastavljen stečaj u Kompleksu Meljine d.o.o

12
Podijeli

Na oglasnoj tabli Privrednog suda Crne Gore istaknuto je rješenje predsjednika tog suda Blaža Jovanića o usvajanju predloga povjerioca dr Olivere Mihajlović Elez za otvaranje stečajnog postupka u Meljine Kompleksu d.o.o, od 31. jula ove godine, saznaje Radio Jadran.

Stečaj se otvara 5. 12. 2018, a za stečajnog upravnika se opet imenuje Saša Zejak iz Nikšića.

Picerija i restoran

Pozivaju se povjerioci da u roku od 30 dana prijave svoja obezbijeđena i neobezbijeđena potraživanja. Takođe, upućen je poziv dužnicima da ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi.

Prvi sastanak povjerilaca održaće se 24. januara, a ročište za ispitivanje potraživanja 29. januara iduće godine.

Otvaranjem stečajnog postupka prestaju zastupnička i upravljačka prava izvršnog direktora, zastupnika i pomoćnika, kao i organa upravljanja Kompleksa Meljine i ona prelaze na sterčajnog upravnika.

U obrazloženju rješenja, pored ostalog, navedeno je da je dr Olivera Mihajlović Elez, kazala da su se računi dužnika 30. juna 2018. nalazili u blokadi na iznos od 357.444 eura, u trajanju od 814 dana. Zaključila je da se njena potraživanja ne mogu namiriti redovnim putem u razumnom roku i zato je zatražila stečaj.

Privremeni stečajni upravnik je u prethodnom postupku, prije nego što je Apelacioni sud vratio Privrednom sudu da ponovo odlučuje o stečaju, dostavio predsjednici Odbora direktora Kompleksa Meljine, Manolini Bašović, informaciju o svom radu, sa finansijskim izvještajem. Naveo je da, shodno evidenciji sa zvanične Web stranice Uprave za nekretnine, dužnik, odnosno Kompleks Meljine, ima pravo svojine na nepokretnostima na Toploj, te da je jedini osnivač Opšte bolnice Meljine.

Takođe i da do podnošenja izvještaja nije dobio infortmaciju o registrovanim zalogama dužnika, kao i udjelu drugih privrednih društava.

Potvrđuje da su se računi Kompleksa Meljine na 31. jul 2018. nalazili u blokadi na iznos od 349 hiljada eura, u trajanju od 845 dana neprekidno od 8. aprila 2016. godine. Društvo je blokirala Opština Herceg Novi zbog prinudne naplate poreza na nepokretnosti.

12 Komentari

 1. Znači, jer paralelno ode i banka.
  Sada će neka dobra vila, čarobnim štapićem dokapitalizovati banku.
  Davljenik se za slamku hvata i daće dobroj vili kompleks Meljine.
  Ustvari realizuje se prvobitna zamisao.
  1+1=2
  Ovdje ne pomažu ni žuti prsluci.

 2. Bila sam pacijent i ležala na internom odjeljenju.Hvala tim plemenitim ljudima koji sa skromnom tehnikom,ali humanošću i njegom pomažu maksimalno svakom pacijentu.Mnogi su u životu zahvaljujući njima.Podsjetite se, kad dodje ljeto i putevi se zablokiraju,dje ce povrjedjeni iz saobraćaja,nehotično povrjedjeni na plazi,moru…Vjerujem da će naša Bolnica ubrzo biti ono što je bila,jer Novi i turizam ne može bez nje?

  17
  1
 3. Dokle više zavlačenje naroda i zaposlenih?? Kada će država jasno da stane iza naroda i da mu oduzmw bolnicu ? Ili ih je sve toliko zaduzio?

  20
  2
 4. Zatvorite tu kapelu od bolnice,nestrucni kadar,nemaju nista…samo porodiliste nesto i vrijedi…. Nazalost ko zavrsi u bolnici vjerivatnoca je da iz meljina ziv nece izaci… Ne lupam..znate makar jednu osobu koja je preminula tu…

  9
  23
  • а šta je čudno u tome što znamo nekoga ko je preminuo u bolnici? u bolnice se i zavrašava ponekad i kad pomoći nema.

   evo ja sam bar 5x otamo živa izašla jer su mi spasili život. a da sam do kotora čekala ne bi sad kucala sigurno. stavite prst na čelo i zapitajte se prije nego što, hvala bogu zdravi, počnete da opanjkavate one koji pomažu bolesnima.

   bolnica će vam ili nekome vašem prije ili kasnije zatrebati, to je sigurno. samo da ona u kotor ne bude suviše daleko.

   32
   3
   • Na zalost, bolnica kao i svaki drugi privredni objekat vlasniku-zakupcu treba donijeti kapital koji ce isplatiti sve tekuce troskove poslovanja i vlasniku donijeti zaradu. Ako toga nema objekat, pa makar to bila i bolnica, se zatvara. Prosla su vremena kada je drzava finansirala takve ustanove bez obzira na troskove.

    6
    9
    • Belavista, da te pitam, a kad su bila vremena kad je drzava pomagala bolnice u tudjim drzavama, a nasa se raspadala? Ili je drzavi bitnija saradnja sa tamo nekim Avganistanom nego bolnica u kojoj se lijece i u kojoj rade nasi ljudi? Pa i tih 400.000€ je novac poreskih obveznika – nije to imaginarni novac. Znaci upravo novac nas gradjana je otisao u Avganistan, a za nas i nasu bolnicu i dalje nema nikakvog rjesenja na pomolu. Mogu samo da pretpostavim kako ce rjesenje na kraju da se napravi. Bolnica ce da se ugasi, kadar posalje kuci, zemljiste prenamjeni i eto novog hotela na pjeni od mora- vlasnik ce naravno biti konzorcijum sa karapskih ostrva, a svi cemo znati da je to od kuma kum.

     5
     1

Ostavite komentar

*

code