Početna Naslovna “Iberostar” i “Carine” ozvaničili saradnju: Veći standardi i bolja struktura gostiju

“Iberostar” i “Carine” ozvaničili saradnju: Veći standardi i bolja struktura gostiju

25

Kompanija Carine potpisala je ugovor sa španskim turoperatorom Iberostar na deset godina, koji će dovoditi goste u bijelske hotele Delfin i Park. Ova saradnja značiće i uvođenje novih standarda, podizanje nivoa usluge i povećanje broja gostiju, očekuju partneri.

Kompanija Iberostar u Boki je prisutna od prošle godine, kada je u relativno kratkom vremenskom razmaku renovirala i otvorila dva hotela, u Perastu i Njivicama.

Vlasnik Carina, Čedo Popović, ocjenjuje da će saradnja pozitivno uticati na strukturu gostiju koji dolaze u Crnu Goru:

“Njihovi su gosti jedna veća klijentela i to je nešto što je pozitivno i za nas i za Crnu Goru. Oni posjeduju tri hotela u Crnoj Gori za sad. Obilazili su naše hotele, vjerovatno u želji da se šire i došlo je do te saradnje i pregovora koji su bili korektni i na veoma visokom nivou”, kazao je Popović.

Carine posjeduju dva hotela sa četiri zvjezdice – hotel Park i hotel Delfin, kao i hotel Kumbor sa pet zvjezdica. Iberostar, kao turoperator, puniće hotele u Bijeloj i implementirati njihove standarde:

“Uvođenje njihovih standarda znači podizanje nivoa usluge i povećanje broja gostiju. To ide jedno sa drugim. Čini mi se da je ovo jedan dobar poslovni potez”, istakao je Popović.

Dolazak ovog svjetski prepoznatog brenda, kako Popović navodi, imaće pozitivne implikacije na cjelokupnu turističku privredu Crne Gore.

“Nisu došli neki mali turoperatori, već neki među najmoćnijima, najkvalitetnijima, ovo što rade je svakako na jednom visokom nivou”, rekao je Popović.

Glavna sezona, koja iako kalendarski iza nas i dalje je u toku, a po ocjeni Popovića, na nešto je većem nivou nego prošlogodišnja. Ipak, kako je dodao, valjalo bi raditi na strukturi gostiju.

“Nije to baš kvalitet gostiju koji priželjkujemo. Ako napravite ovakve hotele, da biste dali pravu uslugu mora da dođe i prava klijentela. Upravo je zbog toga dolazak Iberostara značajan, jer sa njima se uvodi  veći nivo usluge i veći nivo klijentele. Izuzetno je pozitivno kada takva svjetska kuća dođe ovdje. Vjerovatno se neće zadržati samo na ovim lokacijama”, zaključuje Popović.

Izvor: Info Biro Montenegro

25 Komentari

 1. Bijela je prije 7-8 godina bila zapušteno selo pored mora. Nisi mogao naći pristojan restoran, poslastičarnicu… Nije bilo krštene plaže, šetalištem je u večernjim satima bilo opasno proći zbog rupa i neosvijetljenosti.

 2. Koju korist imaju gradjani od svih njegovih hotela,zapravo zna se čiji su,ti gosti samo prošetaju od jednog do drugog hotela i možda pojedu po sladoled.Zna se kako prolaze radnici koji rade…A uzeto mjestu barem 400m obale bez prava pristupa ikome od mještana.Samo neka neko objasni korist od svega toga…

  6
  5
 3. Sve je kod Cede na.,, visi nivo “! A sto mu radnici kunu i deveto koljeno, to nikom nista. Odoh neki dan da vidim i to cudotvorno zdanje, kad tamo iza sanka neki konobar raspasan, neuredan, lici mi na nekog filipinca, ceka da gost pridje njemu i naruci pice, a ne on gostu!! Toliko o tom,, visokom nivou”!

  13
  2
 4. Nece se izgubiti on ne bojnse. I samo neka se makne da pocinu i kumborani i oni napaceni radnici sto ih drzi kao roblje. Ko god dodje dobro ce biti.

  10
  1
 5. Jedna država ne može da živi samo od turizma i uslužnih djelatnosti . Upravo na TV gledam Vučića i ministra Njemačke Altmajera a povodom otvaranja fabrike elektromotora za upravljače u Pančevu za 1100 zaposlenih . Plata, bruto 2700e, neto 1700e . Vjerujem Altmajeru . U firmama iz Njemačke u Srbiji trenutno radi oko 50 000 radnika . Sta se ovdje čeka , nemogu svi u kuvare , konobare ,sobarice , šankerice , jeb..Ice . Zar više nismo ,, šampioni “

  21
  4
  • Od tih 1500 neto,radnik dobija 200 eura,i još da bude sretan da ima piš pauzu a ne da nosi pelene kao u jednoj srpskoj fabrici za motanje kablova.
   Ostatak od 1300 eura ide na teret poreskih obveznika kao subvencija države stranom vlasniku.

   17
   3
  • Pa Mili što ne odeš ti za njemačku kad si tako pametan što se tiče iberostara to je najbolja kompanija svjetska koja brine o svojim radnicima,a šta je Popović radio to ne znam ali znam da će se morati pripaziti jer iberostar neće dozvoljavati nikakvu diskriminaciju u hotelima pod njihovim nadzorom
   Kao dugogodišnji radnik hotelske grupacije iberostar znam sve

 6. Stalno se zali da fali radnika a fali ih jer ih terorisu i tretiraju kak stoku i to onu neupotrebljivu. Radila mi je sestra deset dana ukupno i dozivela sva moguca ponizenja ijako je pristala na platu u kovertu i na neplacen rad prekovremeno i da je ne prijavi uopste. To je brukaaaa

  28
  2
 7. Odlicno jer su to i prije Ceda bili vrijedni hoteli (dodao je ovaj u Kumboru) a on turizmom ne zna da se bavi tj bavi se na svoj seljacki nacin i to se vidi i osjeca.
  Radnike sve drzi na minimalac cjelu firmu pa je li sumnjivo to nekome? A pitajte njegove zaposlene kako kriju u ormare kolege neprijavljene kad naleti inspekcija i kako kriju pare koje ne smiju da kucaju za ono sto naplate. Ali sila boga ne moli. Dako iberostar bude bolji prema zaposlenima makar. Ovi ih drze ko stoku.

  29
 8. Kad pogledam u pravcu Kumbora pomislim evo ga jos jedan kruzer ide iz Kotora. A sto se tice strujture gosta i njegove platezne moci ne postoji gost na kugli zemaljskoj koni bi popunio sve rupe cg turizma.

  24
 9. Na šta liči ovo , da se djete igralo lego kockama bolje bi napravilo neku konstrukciju nego što je ova tvorevina . Đe je ovaj učio arhitekturu majko sveta. Ružnije građevine nisam u životu vidio.

  23
  16
 10. Super, nadam se da ce od ovoga i lokalno stanovnistvo imati benefita. Zar mislite da jedan polupismeni Cedo moze da vodi ovakav projekat, ili je u pozadini mnogo veci igrac/igracica.

  43
  1
 11. Ovo je dobra prica za nas grad.
  Tezimo da se vratimo u period zlatnog turizma iz 80-ih.
  Sad infrastruktura da isprati turisticki bum. Prije svega aktivnk ucesce opstine u svim investicijama, a prije svwga aktivna komunikacija sa Vladom i Morskim dobrom.
  Evo npr.Bijela i Kamenari imaju 7 hotela, a nemaju setaliste koje ih spaja??!! Nezamislivo. A tamo neka agencjja 3 godine radi projekat???

  22
  8
 12. Krasna arhitektura – kao sudar dva broda! Milo mi je što ne gledam kroz prozor na ovaj arhitektonski biser – inače bih izludio brzih dana!

  24
  7
 13. Normalan slijed stvari – Cedo nije turisticki radnik, on zna da gradi. Od ovoga i grad profitira.

  A da pitamo Micu i Katica:

  KAD CE TROTOAR PREKO ZMIJICE?

  Ovo ljeto sam vidjao veliki broj turista koji se setaju magistralom. Opasno je, a grad ostavlja veoma los utisak.

  Ili ce ipak Mica prvo da napravi spomenik ispred opstine… samo molim te nemoj da dotjeras tenak…

  26
  16
  • Čedo Popović je imovinu preduzeća Južni Jadran AD i 70.000.m2 ns obali u zoni MD
   dobio dtabe i sada je preprodaje Rusima i uz pomoć IRFgesdi kao hotela uz podršku Mugija i Medenice. Gradi divlje i sada u privsanom parku u Bijeoj. Ne prijavljuje radnike iz AL, ginu mu radnici i svi ćute. Mediji pisebno jer su korumpirani i strašljivi.

   30
   4
  • I kad bi napravio put iznad hotela a ne da ulaze autobusi i sleperi u onako usku ulicu i unistavaju put. Znak zabranjeno preko 5 tona niko ne vidi. Jos imaju pratnju komunalne policije, sta reci.

   14
   1
   • Firenczo to bi bilo divno ako tako bude! A zaista ‘narod’ ne traži mnogo, samo da im se ne izlivaju fekalije u more. Pa valjda je to neko osnovno ljudsko pravo a ne izvoljevanje…

    1
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code