Početna Društvo Iberostar: U more se izliva prečišćena tehnička voda

Iberostar: U more se izliva prečišćena tehnička voda

24

Nakon današnjeg pisanja Radija Jadran o izlivanju fekalija u more kod hotela u Njivicama, koje smo dobili od mještana, saopštenjem su se obratili iz kompanije Iberostar Herceg Novi. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Informacije iznesene putem Vaseg medija nisu istinite niti su u skladu sa implementiranim procedurama Hotela Iberostar Herceg Novi.

Hotel posjeduje najnoviji sistem bioseptickog tretmana fekalne kanalizacije. Sistem je REDI/ISEA sertifikovan prema standardu ISO 14001:2015, ISO 9001:2015 sa 3 ciklusa obrade prije ispustanja:

I Predciklus podrazumijeva izdvajanje sedimentnih organskih i neorganskih cvrstih materija iz separatora ulja i voda iz kuhinje, soba i toaleta;
II Proces je anaerobni gdje se pomocu bakterija razgradjuje preostali dio;
III Proces je dezinfekcija sodijum hipohloritom prije ispustanja.

Sistem je potpuno funkcionalan tako da se ispušta tehnička voda, dok se čvrsti otpad prazni od strane komunalne organizacije jednom sedmično ili češće u slučaju potrebe, pa se samim tim taj dio ni u kom slucaju ne ispušta u more. Sva potrebna dokumentacija sa atestima je dostupna u hotelu.

Predstavnici Komunalne Inspekcije su izvrsili uviđaj, nakon pregledane dokumentacije i sistema nisu detektovali neregularnosti sistema prečišćavanja niti izrekli sankcione mjere bilo koje vrste. Ukazano je na potrebno izdavanje Vodne dozvole od strane odgovornog resora čemu ce se pristupiti u najkracem roku – navodi se na kraju saopštenja Iberostar-a Herceg Novi.

24 Komentari

 1. Kao prvo zabrana prolaska i koristenja plaze za sve stanovnike i prijavljene goste Njivica te naplata nekih lezaljki i suncobrana je nezakonita!!! Citat: “Morska obala i druga pomorska dobra je “opšte i javno dobro”, u opštoj upotrebi, kojima raspolaže država preko svojih pomorsko-upravih i drugih organa, kao što je to bilo i na najvećem dijelu jadranske obale. I na području današnje Crne Gore, morsko dobro je opšte i javno dobro.”
  Možda hotel ima neku svemirsku septičku jamu ali svojim sam očima vidjela fino mljevenu smeđu masu koja pliva i lijepi se za travu te zagađuje cijeli zaliv! Tako da Njivičani, ne samo da ne smiju doći na plažu bez da ih ogule za 7,5 eura po osobi da bi uživali u kupanju i odmarali se na super ležaljkama, nego su im i zagadili kupanje cijelom dužinom zaliva

 2. Koje ste vi jedne babe pijacne. Pa ljudi vam rekli da imaju masineriju za preciscavanje i to je lako proveriti imaju li ili nemaju i rade li ili ne. Ali vama i da su rekli da imaju masinu iz NASA koja neutralise brabonjke i salje ih u drugu galaksiju, vama bi i to bilo malo i bacate se tu izrazima a razumete se ka Marica u kriv ku..c. Imaju ali im ne radi. Imaju pa varekinom prskaju. A sto se gospodo ne upitate koliko hotela i kuca pored obale u CG ima bilo kakvu masineriju za preciscavanje ili jos bolje imaju li ti isti Njivicani sto pukose od besa sto im je Iberostar zabranio da im strave goste po plazi i hotelu. Oni verovatno pisaju u bidone i s*** u burad pa to nose u Svedsku na reciklazu.

  41
  6
 3. To I love Herceg Novi radi covjek koji je zavrsio likovnu skolu i koji je strucan za to za sta je angazovan i jako je dobar i ne treba zloupotrebljavati sve i svakoga kako bi komentar bio sto zajedljiviji i jadniji. Nije cuda sto ovakvi
  cakulavi i zavidni kakvi smo,mi Novljani ,nigdje nijesmo prispjeli.

  18
  8
 4. Ista stvar se desava u Perast,isto pored njihovoh hotela.I svi cute.Ne znam samo kako njihovi gosti mogu da se kupaju i sjede u tom smradu,jer je nepodnosljiv.

  23
  2
 5. Bioprečistač može za neku kuću ili kućicu, ali za ovoliki hotel od 200-300 ili koliko već soba……pa gospodo iz Iberostar-a, da li vi mislite da smo mi ludi?

  37
  4
 6. Niti znaju,niti umiju,niti žele,niti smiju da izvrše uviđaj,pregledaju (razumiju) dokumentaciju,”detektuju neregularnosti”(što bi na stranom jeziku rekli : da otkriju neispravnosti…).Svi iz komunalne policije,za koje lično znam,su poluopismenjeni,nezreli,nelojalni zakonima,nemoralni,skloni raznim vidovima korupcije ali su zato podobni i nekom poslušni.Dobili su to radno mjesto da ga drugi (za njih problematičan)dobio ne bi. Uviđaj u tom slučaju treba da izvrši veća grupa slučajno odabranih osoba,nezavisnih i nepodmitljivih.Takvi problemi se tiču šireg društva i zajednice i ne smiju se povjeravati sadašnjem cirkusu od komunalne policije…

  55
  2
  • Najpokvareniji medju njima je onaj zadrigli sto je nekad dilovao sobe,pa je bio komunalni policajac,pa ponovo sl.godine diler soba,pa ponovo komunalni policajac.Bahat,bezobrazan,drzak ali seo je u pravu stranku

   19
   1
 7. Ja nikad ne vjerujem firmama jer svi nesto prikrivaju, i uvijek sam na strani napacenog naroda po kojem sve uvijek puca. Ali sam prije par godina radio u tom hotelu i znam da je tacno sve ovo sto su napisali po pitanju filtriranja. Bar za tada, sad stvarno ne znam kakva je trenutno situacija, mada mi nema logike da micu nesto sto je dobro.

  15
  2
 8. ovo je sistem koji se koristi na brodovima..za komunalne inspektore ovo postrojenje je špansko selo..
  i te kako ovaj uredjaj može da radi neispravno..
  uzima se uzorak iz treće komore (III Proces je dezinfekcija sodijum hipohloritom prije ispustanja) i ph vrijednost otpadnih voda mora da bude u rasponu od 6 do 8,5.
  sadržaj nitrita ne smije biti veći od 10mg/ltr NO2.
  treća komora može da bude dozirana sa tabletama ili dosing pumpom (koristi se tečna hemija)..
  voda na izlazu mora da bude potpuno čita i bez smrada!!!!!!

  38
  1
 9. Na oko se vidi da voda nije prociscena a o mirisu da ne govorimo. Hotel uopste nije spreman za saradnju a mjestani cute da im ne bi otislo i ovo malo gostiju sto imaju otkad su izgubili pristup na plazu. Po putu nam se izlivaju neadekvatne septicke jame ali glavno je da imamo I love Herceg Novi na ulazu.

  31
  3
 10. Gospodo iz menadženta, ne treba sertifikat, dovoljno je da zaplivajte vi u toj septičkoj jami u kojoj se golim okom vidi gejzir iz kog izaze komadići izmeta i toalet papira…i poverovaćemo vam!

  47
  7
 11. A ako je ovako,ovaj nadobudni sto roni tu 45 godina da odgovara za pricinjenu stetu rejtingu hotela nakon sto je slao slike medijima. Gdje otice njegova septicka?

  18
  29
  • Ma, kakva šteta, svako objavljivanje u novinama je reklama. Trenutno izgleda loše, ali nakon nekoliko mjeseci ime hotela odnekud zvuči poznato.

   16
   1
 12. E pa da se zna da je i večeras stanje isto: ispuštaju se nepreradjene vode koje zaudaraju a i vizuelno se može zaključiti da je izjava laž za lakovjerne.

  38
  4
 13. Sodijum hipohlorit je natrijum hipohlorit ili ti varikina
  Ali sodijum zvuci svemirski 💪🇲🇪
  Polivate go..a varikinom i tako čista puštate u more

  39
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code