Početna Oko nas Kotor Ibrica Jusić večeras u Perastu

Ibrica Jusić večeras u Perastu

4

Međunarodni festival klapa Perast biće svečano otvoren večeras na Pjaci Sv.Nikole u 21 sat koncertom „Trubaduri u Perastu“.

Maestro Ibrica Jusić je glavna zvijezda večeri XVIII MFK Perast, a pored njega nastupiće će i klape Alata, Assa Voce (Crna Gora), Libero (Srbija), Kaše i Subrenum (Hrvatska).

„Oživljavamo i perašku ljubavnu legendu po noveli Pustinjak, don Srećka Vulovića, o Kati Kalfić i Antu Sloviću, koji su sahranjeni na ostrvu Sv. Đorđe, a čućemo i horsku obradu Kola Bokeljske mornarice, maestra Marija Katavića iz Sarajeva, našeg velikog i poštovanog saradnika, koji je inače obradio za klape preko 400 pjesama iz Boke“, saopštili su organizatori.

Takmičarski programi su 29. i 30. juna, u kategorijama ženskih (7) i muških (7) i Nove klapske pjesme (8)

U subotu 29. juna od 21 sat u kategorijama ženska klapa i nova klapska pjesma nastupiti će Primorkinje, Castrum Vallis, Senjkinje, Bellezza, Uzorita, O’ Dive belcanto, Luše, Castel Nuovo, Slavić i u revijalnom dijelu koncert će održati klapa Contra.

4 Komentari

  1. Ma kakav Ibrica kakve klape kakvo more i primorje!? jagodina čajetina osečina, to je naša familija…jadni naš lijepi i nekadašnji HERCEG NOVI …

    8
    5
  2. Sjecam se koncerta Ibrice Jusica na Kanli kuli pocetkom osamdesetih. Mogao bi Herceg fest da mu ugovori nastup i u Novom kad je vec u blizini. Ako su uposte culi za njega. Ili priznaju samo Cecu i trubace

    15
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code