Početna Društvo Idejno rješenje za Autobusku stanicu i saobraćajnicu 22 hiljade eura

Idejno rješenje za Autobusku stanicu i saobraćajnicu 22 hiljade eura

26

Idejno arhitektonsko urbanističko rješenje kompleksa glavne Autobuske stanice na lokaciji Igalo – Bare, sa prilaznom saobraćajnicom trebalo bi da bude gotovo do sredine decembra.

To je precizirano u ugovoru sa ponuđačem, firmom Studio Grad doo iz Podgorice sa kojim je Opština Herceg Novi sklopila dva ugovora, vrijedna skoro 22 hiljade eura.

Izrada idejnog projekta kompleksa Autobuske stanice vrijedna je 14.900 eura sa PDV-om, dok izrada idejnog projekta prilazne saobraćajnice košta 7.060 eura, sa PDV-om.

Ugovorom je precizirano da će izvođaču 30% sredstava biti avansno uplaćeno, 20% nakon prve prezentacije, a 50% nakon predaje finalne dokumentacije i dobijanja saglasnosti glavnog gradskog arhitekte.

Po odobrenju glavnog gradskog arhitekte, biće raspisan tender za izradu glavnog projekta, čemu slijedi revizija, a nakon toga gradnja stanice, kazao je ranije Radiju Jadran direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Boro Lučić.

Ukoliko tenderske i druge administartivne procedure ne budu “usporene” žalbama, prvi radovi očekuju se u sljedećoj godini, najvjerovatnije početkom aprila. Idejno rješenje pokazaće i kolika će biti  vrijednost izgradnje stanice sa pratećim objektima, koju bi finansirala lokalna uprava.

Za izgradnju pratećih sadržaja koji se mogu tretirati kao objekti poslovno privrednog karaktera biće traženo privatno partnerstvo.

Podsjetićemo da su tokom septembra obavljena geomehanička ispitivanja terena na kome bi trebalo da bude izgrađena Autobuska stanica sa pratećim objektima.

Lokalna uprava planira izgradnju stanice čija centralna zgrada ne bi zauzimala više od 2000 kvadrata, plus 12 perona. Prateći objekti radili bi se fazno.

26 Komentari

 1. A realno Igalo je bolja lokacija od Meljina.Svi autobusi koji dolaze od Kamenara idu u Igalo.A vise autobusa dolazi od trejekta ovamo.Jabucnjak je bila lokacija,i postoji taj projekat.Taj projekat je uradio Niksa Grgurevic kao direktor agencije.I u sklopu stanice trebao je biti novi vatrogasni dom.Dok je Dusko Kruso imao plan da se opstina preseli na Meljine,a da sadasnja zgrada bude hotel,jer ima parking veliki i dovoljno je velika,da na taj nacin opstina ima i neki svoj hotel odakle bi mogla punit budzet.Realno je upravu mnogo je zgodnije na Meljine nego kao sada.Grad bi se samim tim rasteretio od guzve jer sve parkinge zauzmu radnici opstine i gradjani koji rjesavaju nesto u opstinu.

 2. Изравнати терен. Бетонска плоча. Монтсжна сутобуска типа Требиње или тиват. Који црни пројекат. Шта раде архитекте Агенције. Умију ли они-е ово испројектовати ?

  4
  1
 3. Bogami mogli ste tu stanicu taman u Bijelu metnuti ima dje gore pud sv.bogorodice svedno vam je kad oćete tamo negdje u Sutorinu dje barke ostavljaju,

  4
  6
 4. Potpuna glupost od ideje! Na mjestu gdje je prvobitno predvidjena Osnovna skola, pored ljecilista, odnosno Banje, koja je srce Igala, na samom kraju grada u koji vecina turista koji stizu autobusom, dolazi od Kamenara – staviti autobusku?
  Zasto? Opet licni interesi? Demokrate? Novska listo? Sto ste ono obecavali?!

  18
  10
 5. A sad ce na poklonjenoj glavnoj staroj autobuskoj da bude sta plac u centru grada od 3 miliona kakvi ste vi tipovi dps je za vas smjesan .. vec vidim 5 zgrada a vasih 40 stanova

  25
  5
 6. Ako se radi o idejnom rjesenju, onda je cijena deset puta vece nego sto bi smjela biti. Ako se radi o projektu, onda je ok. Valjalo bi to razjasniti, jer “idejni projekat” je nesto nepostojece.

  30
  2
 7. Mogli ste u sutorinu poc stanicu napravit,treba neko iz kamenara da mlati do igala na stanicu smijesno,odje je stvar prilicno jasna jer tajkunima iz dps i demokrata ovo odgovara upropastiste ovu drzavu!!!

  20
  30
  • Taj sto ide do Kamenara izadje fino u Kamenare, sto bi isao za Igalo?Ili ako dolazi preko Poda izadje u Meljine i lokalom ide za Kamenare.Prosto i jednostavno.Igalo je idealno za autobusku stanicu, usputne stanice bi trbale da se prosire da autobusi mogu istovarit putnika bez da smetaju protoku saobracaja.Jedan bus pravi manju guzvu nego deset taksija.Ljetnje saobracajne kolapse cemo imati sve dok se ne napravi zaobilaznica oko Herceg Novog, i dok svi zajedno ne naucimo kako da se pravilno ponasamo u saobracaju i kao vozac i kao pjesak.

   39
   11
   • E…vidi se koliko ne znas. U skladu sa zakonom, medjugradski autobusi ne staju bas tako kao sto ti kažeš, vec samo na dozvoljenim mjestima. Šta je bio problem da stanica bude u Meljinama a škola u Igalu, osim pogrešna POLITIKA.

    15
    9
    • Ne znam da li je u skladu sa zakonom, ali svaki autobus koji polazi od Podgorice za HN, između Kotora i Novoga staje bar na deset mjesta. Da ne kažem svuda gdje putnici traže.

     10
     2
 8. Bravo pomorac, ti si bas stručan za planski razvoj grada. Bravo Katicu, potrosio si jednu od dvije opstinske lokacije u Igalu za izgradnju nove osnovne škole. Konačno jedino i najveće bravo za one sakrivene investitore koji su vas zbog svojih interesa pogurali da donosite ovakve odluke.

  44
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code