Početna Društvo Iduće godine gradnja dvije garaže za parkiranje, do tada plava zona, parkomati

Iduće godine gradnja dvije garaže za parkiranje, do tada plava zona, parkomati

38

Uloga preduzeća Parking servis DOO je regulisanje mirujućeg saobraćaja u gradu, ali taj zadatak je teško sprovoditi, jer je broj vozila u Herceg Novom odavno premašio mogućnosti infrastrukture. Nepopularno iscrtavanje ulica je nužnost, dok bi se zamisli o gradnji novih garaža tek idućeg ljeta mogle ostvariti.

Ali, veliki broj vozila, donosi i veću zaradu, pa je prošle godine preduzeće Parking servis inkasiralo 40 hiljada eura više od planiranog.

Najveći problem je parkiranje u centru grada, odnosno u crvenoj zoni, gdje tokom radnih dana čak 70 vozila zaposlenih u lokalnoj administraciji zauzima parking mjesta potencijalnim turistima. To uočava i direktor Parking servisa, Miladin Vidaković.

Zbog toga su u preduzeću odlučili da uvedu novu, plavu zonu, kako bi parkiranje u crvnoj bilo ograničeno na 2 sata, te da prošire kapacitete na Savini, Toploj i u Meljinama i uvedu naplatu putem parkomata.

Ipak, planirani rashod Parking servisa je na nivou prihoda, oko 470 hiljada eura, koje će biti potrošene uglavnom na plate. Zbog toga je na protekloj Skupštini dr Zoran Kovačević pitao u čemu je interes grada da ustupi površine na korišćenje, ako prihod ide samo na plate. On je predložio da Parking servis u saradnji sa TO kreira određene privilegije za turiste kao model afirmacije za izdavaoce koji uredno prijavljuju smještaj. Ali da se to ne odnosi na crvenu zonu.

Direktor Parking servisa, Miladin Vidaković, potvrdio je da je pokrenuta porcedura za dobijanje UTU slova za izgradnju garaža na lokaciji kod rent a vila na Škveru i parceli između “Floride” i “Volija” u Meljinama, što je već definsano PUP-om i DUP-om. Ovaj projekat bi mogao da bude priveden kraju do početka naredne ljetnje sezone. Vidaković je kazao i da postoji incijativa za izgradnju garaže na platou ispred zgrade Opštine.

Dugoočekivana Studija saobraćaja, koja je u izradi, takođe bi trebalo da riješi mnoge nedostatke u saobraćajnoj komunikaciji, infrastrukturi i parkiranju kroz hercegnovsku opštinu.

38 Komentari

 1. Kupite fino kucu od Duska Krusa,izgradite modernu garazu od Magistrale do Poste i rijesili ste problem parkinga za cijeli grad u narednih da ne pretjeram 100 god.
  Ali nema srece od Vas,vi nemate ideja ni kapaca za tako nesto.
  Pustite se politikanstva i laprdanja.

  1
  1
 2. Što se tiče parkiranja u ulici Orjenskog Bataljona, od broja 1 do broja 6a, tu je stalni haos. Pored toga što nema dovoljno prostora za parkiranje za stanare tih zgrada, poneki imaju više automobila za koje nalaze mjesto stalnim rotiranjem svojih automobila. Pojedinci koji su zaposleni u gradu svako jutro primarno obilaze ovu ulicu i naravno, uparkiraju se i tu ostavljaju automobile do kraja radnog vremena. Kad počne sezona, tek onda nastaje pravi haos. Turisti odnosno vlasnici stanova koji nisu tu tokom zimskih mjeseci se uparkiraju i ne pomjeraju auto dok ne odu kući, za jednu ili dvije sdmice. Naravno, i privatni parkinzi, koji su rijetki se uzurpiraju bez obzira što imaju rampe koje onako, uzgred polome kao slučajno. Molimo parking servis da u što kraćem roku iscrtaju i ovu ulicu i označe parking mjesta. To bi bio jedini način da se stane na kraj ovom neredu.

 3. U ulici orijenskog bataljona tri porodice posjeduje 9 automobila,neka ima se,može se Ali isti sami sebi čuvaju parking mjesta pomjeranjem jednog ili više auta.Opušteno.Momak koji radi u jednoj banci u gradu svako jutro se uparkira u našoj ulici,a nije .Nekad je bilo dje nadješ zgodno mjesto ti drvo posad,a sad auto ubaci.Užas.Može li se stati na kraj samovolji pojedinaca ili bi valjalo naplaćivati i ul orijenskog bataljona…Il će bit..buši..buši…

  27
  1
 4. Uloga Parking servisa je da obezbijedi parking mjesta pa onda da zaradjuje. Ovako moze firmu voditi nepismen covjek. Iscrtaj postojece i udri sa naplatom. Za 10g mrtav grad. Opstinsku zemlju koristite za to,a ne ustupajte je privatnicima rodjacima,kumovima i sl

  18
  1
 5. Kakva garaza na autobuskoj. Ruglo su jedva makli, zar ste zaboravili kako je izgledala? Autobuska treba da se preseli na novu lokaciju. A NE zeljezna skala erija da se postavi. Uzas.

  24
  14
  • Ma koje ruglo?Vece ruglo je sada.Garaza je bila pun pogodak.I u sred ljeta se moglo naci mjesto za parkiranje.Na sta sada lici?Skalamerija od auta,dolazni “peron” za autobuse koji zakrce magistralu dok se sklone auta da mogu uci….Kad ne moze biti zelenilo-bolje da je korisna skalamerija.

   28
   1
  • Sanja u pravu si za ruglo i ja sam tako mislio,ali kad su je makli min. 3 kruga pravim kroz grad da bih nasao mjesto(sta ce biti ljeti mogu tek da zamislim).Radim na terenu pa mi je neophodno vozilo,sada sanjam garazu.

   22
 6. Nekada je Parking servis (kada su počeli sa radom) imao smisla i uneli su dosta reda u haotično stanje parkiranja u gradu – posebno u centru i u ulicama koji gravitiraju centru. Garaža na autobuskoj stanici je bio pun pogodak.
  Ali rukovodstvo grada je uvidelo da Parking servis donisi čisti dobit, čišti keš i zato su ga prilagodili svojim potrebama. Jednostavno: prilagodili su ga u servis za zapošljavanje nesposobnih partijskih botova.
  Pitajte koliko je zaposlenih bilo u Parking servisu pre deset godina, a koliko ih je sada (svi iz vladajuće koalicije).
  Zašto rukovodstvo Parking servisa ne kaže otvoreno koliko para izdvajaju za plate ljudi koji uopšte nisu zaposleni u servisu, i kolike su im plate.
  Sve to, od narodnih para. Istovremeno, ništa dobroga nisu učinili da bi se unapredilo rješenje kolapsa u gradu, osim što su iscrtali i numerisali parking mjesta. Time su iscrpili svu svoju kreativnost!

  49
  5
 7. Treba da se napravi parking kod autobuske stanice, sada je prostor neiskoriscen dobro, niti ovo niti ono. Drugo, veliki parking negde na Igalo kao livade pored parka kod Titove vile, i da sa elektricnim autobusom preveze goste do centra Igala ili grad, svaki 15 minuta. Svako bi parkirao i koristio dobar parking sa dobrim uslugom, a centar grada bi se oslobodilo dosta vozila. Video sam kako dobro to funkcionise u Spaniju. Pozz

  48
  4
 8. Molimo redakciju da pitaju ove lazove u opstini kada ce kolektor proraditi i da li cemo moci da se prikopcamo u Kumboru ,PORTO NOVI I NOVI HOTEL CE BITI PRIKOPCANI. NADAM SE DA NE MORAMO DA PROTESTVUJEMO I BLOKIRAMO SAOBRACAJ !!!!

  28
  3
 9. Samo za plate debelim i masnim koji nista ne rade nego kafe ispijaju, od kafane do kafane, za radnog vremena! To je nas parking.
  Kakve garaze po Meljjnama?!
  Gdje vam je garaza ispred Opstine?? Na Karacj?? Autobuskoj??
  Smjesni ste

  81
  3
 10. 70 vozila zaposlenih u lokalnoj administraciji i ideja za garažu na platou ispred Opštine? Zar nije logičnije rješenje da se administracija izmjesti iz centra grada iz uske jednosmjerne ulice na neku prostraniju lokaciju uz magistralu na krajevima grada, a taj plato da se sačuva za neke kulturne sadržaje. I zašto nije u planu garaža na Toploj kao idealnoj tački za to?

  61
  1
 11. Ako je naplaćeno 40 000 evra više od planiranog, a sve pare potrošene na plate, znači li to da je i zaposleno više od planiranog????

  45
  3
 12. Garaza u Meljinama? To nece nimalo smanjitu zakrcenje u gradu!
  Bitno je da se nadje nacin, tj.lokacija za parking garazu u gradu. Slazem se da je najidealnije mjesto parking ispred opstine, i to mora biti na nekoliko spratova.

  40
  3
 13. Može li neko zamoliti gospodu na vlasti koja evo ulazi u treću godinu da prvo urade rekapitulaciju silnih dosadašnjih obećanja tipa “sljedeće godine…” jer osim puno obećanja ne vidjesmo druge rabote…

  52
  3
 14. U centru grada je nemoguce naci parking mjesto u sezonj,za nas koji tu zivimo. Morali bi da nam obezbjedite mjesto prema adresi prebivalista. Cesto nemam gdje da parkiram a auto ne mogu da progutam! Uz to imam i bolesnu majku zbog kojeg auto moram imati pri ruci!

  47
  2
 15. Stalno spominjete zaposlene , a da vas pitam nesto koliko je gradjana sa podrucja novske rivjere i BIJELE zapolsleno ? Evo da vam odgovorim nikoliko , ovako nas jos niko nije prevario pa neka glasaju zvinjani i sutorani za vas a nece i oni vjerujte ti bi i same same sebe prevarili u nekom trenutku !!!Ovog puta cijela rivjera zajedno sa ZELENIKOM I BIJELOM ce da glasaju za sebe !!!

  32
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code