Iduće godine rekonstrukcija dijela magistrale Debeli brijeg – Herceg Novi

Iduće godine rekonstrukcija dijela magistrale Debeli brijeg – Herceg Novi

17
Podijeli

Za rekonstrukciju regionalnih i magistralnih puteva u kapitalnom budžetu Vlade Crne Gore, za projekte koji se finansiraju preko Direkcije za saobraćaj, predložena su 23 miliona eura. Između ostalih i dionica Debeli brijeg – Herceg Novi.

Rječ je o 2.800 m puta od skretanja za Servisnu zonu do Mojdeškog puta, uključujući i most, pojašnjava za Radio Jadran samostalni savjetnik u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Nikola Arnaut. Tender za izvođenje radova biće raspisan u prvoj polovini sljedeće godine, nakon usvajanja Plana javnih nabavki, što se očekuje u martu ili aprilu:

Picerija i restoran

“U principu, ako nema žalbi, tenderska procedura trajaće dva mjeseca. Mislim da bi bilo realno da se sa radovima krene nakon sezone u septembru. Ugovor sa izvođačem mogao bi biti potpisan u maju ili junu, ali pošto se radovi ne mogu izvoditi u sezoni, mislim da je realno očekivati da se krene u septembru”, ocijenio je Arnaut.

Do kraja godine biće raspisan i tender za projektovanje za dionicu od Servisne zone do Debelog brijega, međutim, ti radovi u planu su tek za 2019. god. Kako je Arnaut ranije kazao našem radiju, vrijednost radova iznosila bi oko milion eura.

Cjelokupna rekonstrukcija podrazumijevaće novi kolovozni zastor, rigole, ivičnjake na mjestima gdje je neophodno, biće integrisan novi sistem prihvata atmosferskih voda, što znači da će hidrotehnički biti sanirana čitava putna trasa, sa sistemom slivnika i svega što je potrebno da bi se voda uklonila sa kolovoza.

Tu su i dva mosta – jedan na Petlji i jedan kod skretanja za Mojdež na kojima će takođe biti izvedena rekonstrukcija – sanirane ograde i pješačke staze, kao i dodatne intervencije na samoj konstrukciji mosta ukoliko bude potrebno.

Tokom izvođenja radova ne bi trebalo da bude prekida u saobraćaju, a izvođač bi zbog frekventnosti dionice trebalo da obezbijedi saobraćanje jednom kolovoznom trakom.

17 Komentari

 1. Dajte trotoar makar od Volija pa do kraja…rekonstruosanog dijela…mojdeskog mosta…sramota je na sta lici taj dio od Igala pa sve do semafora…kao da su dosao u Alep…prosle godine

  23
  1
 2. Pogrešne ste glasali pa ce te sačekati neka vam Katić i mica prave put to su vam i obećali ili ste se prodali za čokolade biće da je to

  18
  17
  • Anonymosu
   Ajde malo na ribanje, zar ne vidis da si precero zestoko.
   Ili uzmi nesto radi ostavi se portala koji dan ili promijeni ime.
   Shvati da moramo malo odmoriti od tebe.

   5
   2
 3. Pa jel ovo zalost!!! Izgleda da ce za ovaj grad vise ucinjet DPS i vlada Crne Gore nego sve ove nase partije na vlasti zajedno!!!

  20
  26
 4. Do Mojdeškog puta kažete.. A na drugu bandu ovamo, do Kamenara, to je tip-top po vama ?? Ne treba rekonstrukcija ? Od čitavog magistarlnog pravca, od Kamenara do Debelog brijega, samo je hitno za ovih 2800 m ? U Bijeloj, se ne može kad je kiša uz magistralu proći, a da vas ne “okupa” kakvo auto, od udubljenja i rupa, ali izgleda to tako treba. Važno je da se magistralni pravac Budva-Podgorica rekonstruiše i popravlja, i “peglaju krivine”. Za nas ovamo ćemo lako.. Tuga.

  39
  1
 5. Da da ko i dosad,
  Pokrpit ce rupe a onda ce kamioni Hercegnovskih privatnika da idu duplo pretovareni i sve ce slomit.
  Nema nista od toga dzabe rabota.

  24
  2

Ostavite komentar

*

code