Početna Društvo Iduće nedjelje čišćenje staze u Kumboru: Alat u ruke i učestvujte

Iduće nedjelje čišćenje staze u Kumboru: Alat u ruke i učestvujte

12

Članica Triatlon kluba X Herceg Novi, Jelena Tomašević, pozvala je sve ljude dobre volje, ljubitelje prirode, da joj pridruže u dobrovoljnoj akciji čišćenja i orezivanja zelenila u Kumboru, na stazi koja od strelišta iznad restorana Olimpija vodi do vidikovca Prvi maj.

Foto: Jelena Tomašević

Riječ je o djelimično prohodnoj stazi, dugoj skoro kilometar, na kojoj je, kako nam je kazala, nekih 300-400 m obraslo travom, koju bi trebalo okositi:

„Staza kreće od restorana Olimpija u Kumboru, pored crkve Sv Vasilija, ka strelištu i taj dio je čist i prohodan. Iznad strelišta, kod boksova za lovačke pse, uključenje je na stazu, koje nema obilježja i planiramo da je čistimo. Ona jeste prohodna, ali je trava „neprijatna“ i nesigurno je kuda se gazi. Probila sam se nekih 500 m do jednog dijela vidikovca“, objasnila je ona.

Pozvala je sve koji imaju adekvatan alat i obuću da joj se pridruže:

„Neophodna je zatvorena obuća, rukavice, makaze za živu ogradu, trimeri na gorivo, kese za smeće…. Moramo još definisati ko će nam pomoći da odvozimo otpad. Narednih dana dogovorićemo se s MZ Kumbor, s obzirom da su izrazili želju da pomognu akciju“, kazala je Jelena.

Od vremenskih uslova zavisiće dan i vrijeme kada će akcija biti održana, a za sada je planiran ponedjeljak ili utorak sljedeće sedmice, o čemu će Jelena detaljnije obavijestiti na svom Fb profilu. Takođe, svi koji žele da učestvuju i pomognu, mogu joj se obratiti putem njenog naloga na toj mreži.

12 Komentari

 1. MZ Kumbor , nije u stanju da okosi park 2 puta mjesecno i sredi plaze a ne da cisti privatna imanja po strelistu.
  Svaka cast za inicijativu , ali prvo provijerite kuda put prolazi i da li ide preko privatnih imanja ,po komentarima vidim da se mjestani bune sto krcite puteve preko njihovih parcela.

  6
  1
 2. to nije staza za 1 maj ! tom stazom prolazite preko privatnih imanja ! postoji druga staza koja je prohodna i potpuno ociscena !!!
  treba da ocistite da bi mogli krasti tresnje i ostale vocke !

  10
  1
 3. Proslo je doba bratsva i jedinstva…!Ako plati 100 e pruzicemo pomoc plus nas alat to je jos 20 e….Kada se bude vratilo vrijeme druga tita e onda cemo razmisliti…posto to vrijeme nece nikada doci nista…Drugovi iz vlade crne gore posto su pokrali narod neka sidju do kumbora i zasuku rukave….

  16
  22

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code