Igor Simović, Socijaldemokrate: Uvođenje novih smjerova poboljšaće turističku ponudu

Igor Simović, Socijaldemokrate: Uvođenje novih smjerova poboljšaće turističku ponudu

5835
0
Podijeli

Socijaldemokrate Herceg Novog će se zalagati za što kvalitetnije i dostupnije obrazovanje svim stanovnicima našeg grada, kao i poboljšanje uslova, kako u smislu obrazovanja tako i obrazovne infrastructure – navodi u saopštenju kandidat na odborničkoj listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi”, Igor Simović.

Smatramo da je neophodno proširiti kapacitete za predškolsko vaspitanje u vrtićima “Naša radost”, a tokom ljetnje sezone povećati kapacitete za smještaj djece, pogotovo imajući u vidu radno vrijeme turističkih radnika i stanovništva koje ima promijenjen režim rada zbog turističke sezone.

Picerija i restoran

Potrebno je nastaviti sa realizacijom projekta izgradnje škole u Igalu, kao i poboljšati uslove rada u područnim odjeljenjima svih osnovnih škola, ali i srednjoškolskog centra “Ivan Goran Kovačić”, pogotovo u dijelu obučavanja učenika koji su zainteresovani za rad u turizmu.

Kao partija koja se zalaže za snažan ekonomski razvoj, a šansu za razvoj Herceg Novog najvećim dijelom vidimo u razvoju turizma, smatramo da bi bilo korisno uvođenje novih smjerova koji će doprinijeti kvalitetu turističke ponude, ali i zapošljavanju mladih.

U cilju motivacije i podsticanja mladih, zalagaćemo se za osnivanje Fonda, iz kojeg bi se svake godine stipendirao određeni broj učenika/studenata iz svih oblasti obrazovanja,a koji bi se finansirao dijelom iz opštinskog budžeta, a dijelom od sponzorstava.

Socijaldemokrate društveni napredak posmatraju kroz dostupnost i kvalitet obrazovanja, te ćemo u naredne četiri godine veliku pažnju posvetiti upravo unapređenju ove oblasti u Herceg Novom – poručuje na kraju Simović.

Plaćeni izborni program

Nema komentara