Početna Društvo Igrajte online i osvojite nagradu, pokažite koliko poznajete engleski, francuski, italijanski, ruski...

Igrajte online i osvojite nagradu, pokažite koliko poznajete engleski, francuski, italijanski, ruski i njemački jezik

0

Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, povodom 26. septembra, Evropskog dana jezika, organizuje online takmičenje za osnovce iz poznavanja engleskog, francuskog, italijanskog, ruskog i njemačkog jezika.

Takmičenje se organizuje u skladu s Akcionim planom za 2019. godinu za Sprovođenje strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022. godina, u saradnji sa ambasadama Velike Britanije, Francuske, Italije, Ruske Federacije i SR Njemačke u Crnoj Gori.

Pravo učešća u kvizu imaju učenici završnih razreda osnovnih škola u Crnoj Gori (osmi i deveti), a svi zainteresovani se mogu prijaviti, slanjem formulara na e-mail adresu igrajonlineme4eu@gmail.com .

„Na ovaj način, učenici će biti u prilici da provjere svoje znanje i osvoje vrijedne nagrade. Po troje najboljih iz svake kategorije, imaće priliku da posjete ambasade Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Italije, Njemačke i Ruske Federacije i saznaju više o kulturi i istoriji tih država“, precizirali su iz Vlade.

Online takmičenje biće održano u ponedjeljak, 23. septembra 2019. u 12 sati (12:00 – engleski jezik, 12:30 – francuski jezik, 13:00 – italijanski jezik, 13:30 – njemački jezik, 14:00 ruski jezik).

Detaljne instrukcije o načinu organizacije i učešća u kvizu, kao i prijavni formular dostupni su na sajtu Vlade.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code