Početna Društvo Igralište na Savini “ničija prćija”, propada investicija od preko 200 hiljada eura

Igralište na Savini “ničija prćija”, propada investicija od preko 200 hiljada eura

3

Višenamjensko igralište na Savini, u blizini Osnovne škole Milan Vuković, 6 godina nakon početka zvanične upotrebe, podsjeća na sve osim na nešto u što je uloženo preko 200 hiljada eura. Jedna od značajnijih investicija, ne samo u finansijsko – materijalnom smislu, već i u društvenom, danas je, sudeći po izgledu, „ničija prćija“.

Više od pola godine, multinamjenska i skupa tartan podloga, predviđena za više sportova, „poderana“ je na nekoliko mjesta do betonske podloge, čime su ujedno oštećene i terenske linije, dok tribine odavno „nagriza“ vlaga….

To je još jedan u nizu „pehova“ koji „prate“ igralište od otvaranja, budući da je do sada nekoliko puta bilo i na meti dokonih vandala i neiživljenih pojedinaca.

Posljednji put, pretprošle godine, oštećena su ulazna vrata u službene prostorije, djelovi mobilijara, tep ormar za struju, devastiranu ogradu oko igrališta jednom je zamijenila ekipa Komunalno stambenog preduzeća…

Igralište na Savini stavljeno je u funkciju 2015. godine, a u njegovu izgradnju i opremanje, koje je trajalo duge tri godine, utrošeno je 240 hiljada eura. Teren je namijenjen za košarku, odbojku i mali fudbal. Obuhvata površinu od 2.400 kvadrata, sa tribinama za 225 posjetilaca.

U čijoj je ingerenciji održavanje terena, kada će oštećena podloga biti zamijenjena, koliko će novca biti za to potrebno i ko će finansirati, neka su od pitanja na koja očekujemo odgovore iz lokalne uprave.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code